Νικητιάδης για ΑΝΕΚ: Προσβάλλετε την Κάλυμνο κ. Πλακιωτάκη και κύριοι της ΝΔ

Νικητιάδης για ΑΝΕΚ: Προσβάλλετε την Κάλυμνο κ. Πλακιωτάκη και κύριοι της ΝΔ

Με αφορμή τα γεγονότα που σχετίζονται με την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της ΑΝΕ Καλύμνου και τον αποκλεισμό των μικρών νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδιαφορία και η αγνόηση των νησιών μας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται. Τα όσα έλαβαν χώρα και επιδιώκουν να οδηγήσουν σε οικονομικό στραγγαλισμό την ΑΝΕ Καλύμνου και σε ακινητοποίηση το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ , αποτελούν προσβολή για τον Καλυμνιακό Λαό. Ένα Λαό υπερήφανο και καταξιωμένο στη συνείδηση του κόσμου ως μπροστάρη της ναυτοσύνης. Ο κ. Πλακιωτακης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αγνοούν προκλητικά την πρώτη θαλάσσια δύναμη του Αιγαίου και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων Καλύμνιων που κυριαρχούν στις θάλασσες για πολλά χρόνια.

Η Κυβέρνηση ξεπερνώντας τα όρια της νομιμότητας, απέκλεισε την ΑΝΕ Καλύμνου από το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί για τα δρομολόγια πλοίων που με αφετηρία την Κάλυμνο θα εξυπηρετούσαν τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου. Προχώρησε στη συνέχεια σε προκήρυξη διαγωνισμού που όλως τυχαίως θέτει προδιαγραφές για το σκάφος και τα δρομολόγια, που το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ δεν καλύπτει. Στο διαγωνισμό αυτό εξαφανίζεται ξαφνικά για λόγους που φανταζόμαστε και δε θέλουμε να πιστέψουμε, η Αστυπάλαια. Το δήθεν επιτελικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο, με ωμό κυνισμό λειτουργεί ως εξής “Δε σας κόβω απλά από το διαγωνισμό, σας αποκλείω και από τον καινούργιο”.

Πλήρης αγνόηση της εξυπηρέτησης των νησιών μας που βρίσκονται στο Βόρειο Συγκρότημα. Πλήρης αγνόηση της τεράστιας προσφοράς που έχει μια εταιρεία λαϊκής βάσης που δεν δουλεύει με γνώμονα το κέρδος, αλλά την εξυπηρέτηση των μικρών νησιών μας. Πλήρης αγνόηση των συνεπειών του επιδιωκόμενου οικονομικού στραγγαλισμού της εταιρείας και του κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών που ζούνε από το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ. Κυρίως όμως αγνόηση της υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας των Καλύμνιων και απαξίωση της μεγαλύτερης θαλάσσιας δύναμης του Αιγαίου. Αυτό κ. Πλακιωτάκη και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας δε θα περάσει έτσι».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Περιοδεία Διοίκησης στη Ρόδο και την Κω | Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία

Περιοδεία Διοίκησης στη Ρόδο και την Κω | Χορηγήσεις €350 εκατ. σε επιχειρήσεις των δύο νησιών την τελευταία τριετία Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί η Διοίκηση της

Ενημέρωση

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω εορτάζει την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω εορτάζει την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω 146 χρόνια από την

©2020 radioproto.gr