Νικητιάδης απο Αστυπάλαια: Η βιώσιμη ανάπτυξη σημαντικό εργαλείο για τον τουρισμό

Share This Post

 

Νικητιάδης απο Αστυπάλαια: Η βιώσιμη ανάπτυξη σημαντικό εργαλείο για τον τουρισμό

Την Αστυπάλαια, την «Πεταλούδα του Αιγαίου», επισκέφτηκε ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τ. Yφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αστυπάλαιας Νικόλαο Κομηνέα. Ο κ. Νικητιάδης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί καθώς για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο τέως υφυπουργός στο συνδυασμό των δράσεων αυτών, με την προοπτική δημιουργίας Φορέα Διαχείρισης Προορισμού (MDO). Μια τέτοια κίνηση θα δώσει επιπλέον ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Αστυπάλαιας η οποία φυσικά θα πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια και πτήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης είχε συνάντηση με μέλη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και φίλους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στην κλιματική αλλαγή και την ανάγκη ευαισθητοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων, τις σημαντικές αλλαγές που έφερε η πανδημία στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης απασχόλησε η στάση και η στήριξη του ΠΑΣΟΚ Κίνημα – Αλλαγής στα εθνικά θέματα. Παράλληλα, η ορθή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία Κοινωνικών Κατοικιών αλλά και τη δημιουργία κρατικού μηχανισμού για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας.

Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στο καθεστώς του ΦΠΑ και την κατάργηση του στα καύσιμα και στη μείωση του σε βασικά προϊόντα και επίσης επαναφορά του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ως προοδευτική δύναμη στηρίζει την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης και υποστηρίζει την επέκταση της τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

  Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Αγαπητοί φίλοι, Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια,

Ενημέρωση

Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι

  Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι Κάποιοι είστε απαράδεκτοι!!! Τζάμπα μάγκες λυπάμαι. Στην πρόσφατη κακοκαιρία

©2020 radioproto.gr is made with by