Να δοθεί παράταση στην κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων σε Κάρπαθο και Κάσο αφού δεν λειτουργεί το υποθηκοφυλακείο εδώ και ένα μήνα

Να δοθεί παράταση στην κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων σε Κάρπαθο και Κάσο αφού δεν λειτουργεί το υποθηκοφυλακείο εδώ και ένα μήνα

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να αντιμετωπιστεί ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Καρπάθου και της Κάσου σε ό, τι αφορά στην υποβολή των συμπληρωματικών εγγράφων για τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Συγκεκριμένα, το υποθηκοφυλακείο – λόγω ασθένειας του υπαλλήλου – είναι κλειστό εδώ και ένα μήνα.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι πολίτες να παραλάβουν τα έγγραφα από το υποθηκοφυλακείο που περιέχουν τα ακριβή στοιχεία συντεταγμένων, τετραγωνικών μέτρων, μερίδων, αριθμών πρωτοκόλλων, περιοχών, αφού όπως προείπαμε το υποθηκοφυλακείο είναι κλειστό.

Τα έγγραφα αυτά είναι απαραίτητα προκειμένου να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που άνοιξε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων όσον αφορά στα δασικά χαρακτηρισμένα περιουσιακά αγροτεμάχια.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι δασολόγοι που δεν μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των απαραίτητων εγγράφων από το τοπικό υποθηκοφυλακείο προκειμένου να τα ανεβάσουν στην πλατφόρμα.

«Με δεδομένο ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 9 Νοεμβρίου, το Υπουργείο

οφείλει να εξετάζει την ιδιαίτερη αυτή περίπτωση με την αναστολή λειτουργίας του υποθηκοφυλακείου Καρπάθου λόγω ασθένειας του υπαλλήλου.

Είναι εύλογη η θέσπιση μιας χρονικής παράτασης για την Κάρπαθο και την Κάσο σε ό, τι αφορά στην προθεσμία υποβολής των συμπληρωματικών εγγράφων.

Θα ήταν άδικο αντιρρήσεις που έγιναν μερικώς αποδεκτές στην πρώτη φάση υποβολής, να μην τύχουν ολικής έγκρισης αλλά και να αδικηθούν οι πολίτες της Καρπάθου και της Κάσου», αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όπως η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να διευκολυνθούν, με κάθε τρόπο, οι πολίτες στη διαδικασία που αφορά στους δασικούς χάρτες, το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε Κάρπαθο και Κάσο.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση…

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση… Σε πρωτοφανείς σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά

©2020 radioproto.gr