Να δοθεί η δυνατότητα σποραδικής εργασίας στους άνεργους μουσικούς, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Να δοθεί η δυνατότητα σποραδικής εργασίας στους άνεργους μουσικούς, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Εργασίας, ο Μάνος Κόνσολας επιχειρεί να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι μουσικοί στις νησιωτικές περιοχές.

Τονίζει ότι η απασχόληση στο συγκεκριμένο κλάδο στις νησιωτικές περιοχές έχει εποχικό χαρακτήρα, περιορίζεται μόνο την τουριστική και θερινή περίοδο, ενώ για ένα χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι αυτοί λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και υπάρχουν και χρονικά διαστήματα που δεν έχουν καμία εισοδηματική κάλυψη.

Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα σποραδικής εργασίας ελάχιστων ημερών, όμως εγκύκλιος του ΟΑΕΔ από το 2017, θεσμοθέτησε την αναστολή της επιδότησης ανεργίας, έστω και αν υπήρχε ανάληψη μιας ημέρας σποραδικής εργασίας.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι, οριζόντια, αυτή ρύθμιση προκαλεί πρόβλημα στους μουσικούς που στερούνται εισοδήματος και παράλληλα ενθαρρύνει τη «μαύρη» και αδήλωτη εργασία που στερεί από το δημόσιο σημαντικά έσοδα.

Στην πρότασή του προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να τροποποιηθεί η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ και να δοθεί η δυνατότητα της σποραδικής εργασίας αποκλειστικά και μόνο για τους μουσικούς / τραγουδιστές, με περιοριστικό χρονικό όριο τις 3 ημέρες εργασίας την εβδομάδα και τις 12 ημέρες τον μήνα συνολικά) κατά την περίοδο που επιδοτούνται με ανεργία.

Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, και οι ίδιοι θα καλυφθούν

εισοδηματικά αλλά και το δημόσιο θα έχει έσοδα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr