Νέο θύμα στην Κω με την απάτη για την επιδότηση του “marketpass”

Νέο θύμα στην Κω με την απάτη για την επιδότηση του “marketpass”

Πηγή: www.vimatisko.gr

Δύο ακόμη μηνύσεις από ισάριθμες γυναίκες σε Ρόδο και Κω για απάτη με το δέλεαρ της συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης “marketpass” καταγγέλθηκαν προχθές από απόγευμα στις κατά τόπου αστυνομικές αρχές.

Την 29η Αυγούστου 2023 καταγγέλθηκε από μια 42χρονη υπήκοο Βουλγαρίας ότι την 28η Αυγούστου 2023 περί ώρα 17:00 δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από άτομο που της συστήθηκε ως ο γραμματέας του λογιστή της. Την έπεισε ότι πρέπει να αιτηθεί την συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιδότησης “marketpass” και της ζήτησε τα στοιχεία της κάρτας της (τον αριθμό της κάρτας, τον τριψήφιο κωδικό ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας και τον μυστικό κωδικό pin της κάρτας που κατέχει στην “Eurobank”).

Η 42χρονη του έδωσε τα στοιχεία και περί ώραν 17:10 δέχθηκε τηλεφώνημα από το ίδιο άτομο που της ανέφερε ότι για την αίτηση του προγράμματος θα της στείλουν ένα μήνυμα και πρέπει να του πει τον κωδικό, πράγμα που έκανε.

Μετά από δύο ώρες την ενημέρωσαν από την τράπεζά της ότι είχαν πραγματοποιηθεί δύο αγορές αξίας 2673,5 ευρώ από τον λογαριασμό της.

– Την 29η Αυγούστου 2023 καταγγέλθηκε από μια 27χρονη κάτοικο Ζηπαρίου Κω στο Τμήμα Ασφαλείας του νησιού ότι την 28η Αυγούστου 2023 και ώρα 19.04 δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από άτομο που συστήθηκε ως συνεργάτης του λογιστή της και την έπεισε ότι δικαιούται ένα επίδομα 280 ευρώ. Για να το εισπράξει της ζήτησε να του γνωρίσει τον αριθμό της χρεωστικής της κάρτας και τον κωδικό pin, ώστε σε δύο μέρες να πιστωθούν στο λογαριασμό της τα χρήματα.

Αφού τα έδωσε διαπίστωσε ότι είχαν γίνει από τον λογαριασμό της τρεις συναλλαγές χρηματικής αξίας 75,55 ευρώ, 50 ευρώ και 20 ευρώ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr