Νέα υπόθεση απάτης στην Κω με πώληση αυτοκινήτου μέσω facebook

Νέα υπόθεση απάτης στην Κω με πώληση αυτοκινήτου μέσω facebook

Πηγή: www.vimatisko.gr

Την 15η Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 μια 27χρονη υπήκοος Αλβανίας κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω ότι την 13η Δεκεμβρίου 2023 στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης «facebook» και συγκεκριμένα στην σελίδα αγγελιών «Αγγελίες – Ευκαιρίες Κω» βρήκε μια αγγελία πώλησης ενός αυτοκινήτου που είχε ανεβάσει χρήστης με ελληνικό όνομα.

Του απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω της εφαρμογής «messenger» και εκδήλωσε ενδιαφέρον αγοράς του εν λόγω αυτοκινήτου.

Ο εν λόγω χρήστης της ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του στο κινητό του τηλέφωνο.

Στην συνομιλία τους που ακολούθησε του ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την αγγελία και με την επαγγελματική του απασχόληση.

Της απέστειλε σε φωτογραφία την αστυνομική του ταυτότητα καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησής του και κατόπιν συμφωνίας κατέθεσε σε λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 500 €.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης ο άγνωστος δράστης ζήτησε από την 27χρονη τα στοιχεία του ατόμου στον οποίο θα μεταβιβαστεί το αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των 2480 ευρώ για να εκδώσει τιμολόγιο.

Η 27χρονη δεν δέχτηκε.

Ο άγνωστος δράστης της είπε ότι θα της καταθέσει ο ίδιος το εν λόγω ποσό σε λογαριασμό που του είχε δώσει και απέστειλε αντίγραφο απόδειξης συναλλαγής με κατατιθέμενο το ανωτέρω ποσό.

Μετά από αυτό η 27χρονη πήγε στο μηχάνημα ATM της τράπεζάς της, έλεγξε αν της είχε κατατεθεί το ποσό και διαπίστωσε ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία κατάθεση.

Τότε υποψιάστηκε ότι έχει πέσει θύμα απάτης και ζήτησε από τον εν λόγω να της επιστρέψει τα χρήματα.

Διενεργείται προανάκριση.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής

Αθλητικά Νέα

Rhodes International Cycling Events : Αύριο η έναρξη της 8ης διεθνούς διοργάνωσης με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rhodes International Cycling Events : Αύριο η έναρξη της 8ης διεθνούς διοργάνωσης με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  Γ. Χατζημάρκος: Στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες της Ρόδου αναγνωρίσαμε ένα

©2020 radioproto.gr