Νέα επιτυχία του Δήμου Κω για τον αθλητισμό

Ποδηλατοδρόμιο και νέος τάπητας στο «ΦΙΛΙΝΟΣ» με χρηματοδότηση 600.000 €

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το Δήμο μας.

Ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον αθλητισμό του νησιού μας και ειδικά στο ποδήλατο.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του Σταδίου «ΦΙΛΙΝΟΣ».

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Κω, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών που ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 970.000 €, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» να ανέρχεται σε 600.000 € και 370.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου.

Το έργο αφορά:

1. στη δημιουργία για πρώτη φορά στην Κω ανοικτού ποδηλατοδρόμιου, και

2. στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου «ΦΙΛΙΝΟΣ».

Αναλυτικά, θα τοποθετηθεί καινούριος συνθετικός χλοοτάπητας προς αντικατάσταση του παλαιού φυσικού, ενώ περιμετρικά του γηπέδου θα διαμορφωθεί ανοικτό ποδηλατοδρόμιο.

H επιφάνειά του θα αποτελείται από σκυρόδεμα λείας επιφάνειας, ενώ για την επίτευξη των επιθυμητών κλίσεων θα κατασκευαστεί, στην εξωτερική του περίμετρο, τοιχίο από σκυρόδεμα μεταβαλλόμενου ύψους.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν οι παλαιές προκατασκευασμένες κερκίδες με νέες, ενώ θα συντηρηθεί το υπάρχον κτίριο των αποδυτηρίων και το περιμετρικό τοιχίο του σταδίου.

Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του «ΦΙΛΙΝΟΣ», σε συνέχεια της ανάπλασης του ιστορικού γηπέδου «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ», σηματοδοτεί τη σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή στις υποδομές του νησιού μας και ειδικότερα στον τομέα του αθλητισμού που σημειώνει άνθηση στο νησί μας.

Η ανακοίνωση του Χρήστου Σιδέρη:

Μετά από μεγάλες προσπάθειες του δήμου της Κω και της κας Βλάχου και του κου Χατζηχριστοφή που από τη πρώτη στιγμή είδαν με θετικό πνεύμα και διορατικότητα το αίτημα για το ποδηλατοδρόμιο και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και βέβαια τον ποδηλάτη δήμαρχο κ.Νικηταρά Θεοδόση ο οποίος υποσχέθηκε και τελικά το έκανε (το ποδηλατοδρόμιο) το υπουργείο ενέκρινε το αίτημα για ανακατασκευή του Σταδίου Φιλίνος το οποίο πλέον θα είναι και ποδηλατοδρόμιο

Ένα όνειρο για τους περισσότερους ποδηλάτες του νησιού γίνεται πραγματικότητα και πλέον ακόμα περισσότερα παιδιά και ενήλικοι θα μπορούν να γυμνάζονται με ασφάλεια στο ποδηλατοδρόμιο.

Οι 4 σύλλογοι του νησιού που ήδη αριθμούν περισσότερους από 100 επίσημους αθλητές και περισσότερα από 150 παιδιά σε ακαδημίες είναι σίγουρο ότι θα το εκμεταλλευτούν

Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα δούμε και αγώνες και θα μπορούν να έρχονται ομάδες από το εσωτερικό και το εξωτερικό όπως γίνεται και στη Ρόδο για προετοιμασία.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στο δήμο της Κω και στο δήμαρχο κο Νικηταρά και τη κα Βλάχου και τον μηχανικό που έκανε τη μελέτη κο Σαράντο (προπονητής ΣΚΑΚΙ του Φιλίνου) και σε όσους μπορεί να ξεχνώ ή να μη γνωρίζω ότι έτρεξαν για το έργο. (Ελπίζω να με συγχωρέσουν)

Θα είναι το 2ο εν ενεργεία ανοικτό ποδηλατοδρόμιο και βέβαια το πιο καινούργιο μιας και το μοναδικό σε λειτουργία είναι αυτό της Ρόδου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 30 επί Ιταλοκρατίας.

Αυτό δείχνει και τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε ο δήμος μας

Μπράβο. Μας κάνετε υπερήφανους

Χρήστος Σιδέρης

Περιφερειακός κριτής Ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr is made with by