Μ. Φρατζάκη: 35 χρόνια στο Νοσοκομείο πρώτη φορά βιώνουμε τόσες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες

Μ. Φρατζάκη: 35 χρόνια στο Νοσοκομείο πρώτη φορά βιώνουμε τόσες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες

Πηγή: www.vimatisko.gr

Την οργή και απογοήτευση της για την ολοένα και επιδεινούμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο -Κ.Υ Κω με την συνεχιζόμενη υποστελέχωση βασικών ειδικοτήτων, εκφράζει μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Νοσοκομείου, Τομεάρχης Παθολογικού τομέα και Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου Μαρία Φρατζάκη.

‘’Αυτή τη κατάσταση πρώτη φορά τη βιώνω στα 35 χρόνια που υπηρετώ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω. Λέμε ,δεν μπορεί να υπάρξουν χειρότερα και όμως υπάρχουν ‘’, τόνισε η κ Φρατζάκη αναφερόμενη ιδιαίτερα στην Παθολογική κλινική που παραμένει χωρίς παθολόγο ενάμιση χρόνο τώρα μετά τη παραίτηση της επιμελήτριας Άλας Κιουρτσίδου που ακολούθησε εκείνη του διευθυντή Νίκου Μαυροειδή, πριν από δυόμιση χρόνια.

‘’Μας υποσχέθηκαν” συμπλήρωσε ’’ότι από 1-15 Οκτώβρη θα έρθει ιατρός από την Ικαρία όμως με εμβαλωματικές λύσεις όπως οι αποσπάσεις δεν λύνεται το πρόβλημα.’’

Η επί 12 χρόνια Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, δήλωσε κατηγορηματικά ότι “αν δεν δημοσιευθούν ταυτόχρονα και δεν καλυφθούν τρείς θέσεις για βασικές ειδικότητες και κυρίως με οικονομικά κίνητρα δεν πρόκειται να έρθει ιατρός στο νησί”.

Παράλληλα χρέωσε ευθύνες στη διοίκηση και στη κυβέρνηση που επιτρέπουν να λειτουργεί η Παθολογική κλινική χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ειδικότητα μη υπολογίζοντας τους κινδύνους για τους ασθενείς αλλά και τις παρενέργειες για το υπόλοιπο προσωπικό σε περίπτωση μη αντιμετωπίσιμου περιστατικού.

Εκτός όμως από την έλλειψη παθολόγου σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εδώ και τρία χρόνια και το ακτινολογικό και παιδιατρικό τμήμα και η καρδιολογική όπου ένας μόνο ιατρός σε κάθε ειδικότητα καλείται να αντιμετωπίσει επί 30 μέρες εκατοντάδες περιστατικά ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται διακομιδές.

‘’Από 18 έως 30.000 κοστίζει η κάθε διακομιδή. Με δυο μόνο διακομιδές καλύπτεται ο ετήσιος μισθός ενός ιατρού’’, υπογράμμισε η διευθύντρια-συντονίστρια του Κέντρου Υγείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “οι γιατροί στην Ελλάδα είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους στην ΕΕ ακόμα και από τους συναδέλφους τους στην Ρουμανία”.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΩ

Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΚΩ   Μια σπουδαία προπονήτρια αναλαμβάνει τα ηνία του Ασκληπιού Η πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ποδηλασία (περισσότερες απο 25

©2020 radioproto.gr