Μ. Κόνσολας: Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας

Μ. Κόνσολας: Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας

Στην ίδρυση και λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας που είναι και ο εισηγητής του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού στη Βουλή.

Όπως είπε, με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας, αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού είναι ένα πρώτο μεγάλο και ουσιαστικό βήμα, θα αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και θα συγκαλείται από τον Υπουργό Τουρισμού, θα αποτελεί ένα κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο στο οποίο θα κατατίθενται προτάσεις, θα γίνεται επεξεργασία νέων ιδεών και πολιτικών με σαφείς και συγκεκριμένους στόχους.

Ο Μάνος Κόνσολας προσδιόρισε και τους στόχους του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που είναι οι εξής:

1ον: Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη μέσα από τη διαμόρφωση στρατηγικών στόχων όχι μόνο σε εθνικό αλλά πλέον και σε περιφερειακό επίπεδο.

2ον: Η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας.

3ον: Η συνεργασία και η άρση των εμποδίων που υπάρχουν στη σχέση Περιφερειών και Κεντρικής Κυβέρνησης σε ό, τι έχει σχέση με την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων.

4ον: Η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για τη δημιουργία αναπτυξιακών τουριστικών συστάδων (clusters) με τη συμμετοχή δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών φορέων και σύνδεση των τουριστικών επιχειρήσεων με τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα.

«Όλοι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε δύο πράγματα:

1ον: Ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

2ον: Ότι οφείλουμε να αλλάζουμε, να διαφοροποιούμε και να καθιστούμε περισσότερο ελκυστικό το τουριστικό μας προϊόν.

Για να αντιμετωπιστεί η περιφερειακή τουριστική ανισότητα και να οδηγηθούμε σε βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, απαιτείται μια ολιστική τουριστική πολιτική με συγκεκριμένες στρατηγικές για την ενίσχυση της περιφερειακής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και για να γίνει πράξη η πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr