Μ. Κόνσολας για τουριστικό restart: Στην Κω και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Δωρεάν η νοσηλεία τουριστών με Covid και συνοδών

Μ. Κόνσολας για τουριστικό restart: Στην Κω και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Δωρεάν η νοσηλεία τουριστών με Covid και συνοδών

« Οφειλόμενη υποχρέωση της πολιτείας, της κυβέρνησης, δικής μου να ξεκινήσουμε την φετινή τουριστική σεζόν από την Κω» δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο υφυπουργός Τουρισμού. Ο κ. Μάνος Κόνσολας μίλησε για την πρωτοβουλία του να υποδεχθεί η τουριστική πολιτική ηγεσία το πρώτο τσάρτερ που θα προσγειωθεί στην Κω την Δευτέρα 29 Ιουνίου, που ουσιαστικά είναι το πρώτο αεροπλάνο που προσγειώνεται από το εξωτερικό σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο.

Η συνέντευξη είχε πολλές ειδήσεις καθώς την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κω μαζί με του Υπουργούς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμενέας με κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ώστε να σταλεί το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Κως είναι προορισμός ασφαλής. Επίσης αποκάλυψε ότι οι τουρίστες που ενδεχομένως εμφανίσουν κορονοϊό στην Ελλάδα θα νοσηλευτούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία και οι συνοδοί τους θα φιλοξενηθούν δωρεάν για όσο χρόνο χρειαστεί από την ελληνική πολιτεία, κάτι το οποίο δεν εφαρμόζουν άλλές τουριστικές χώρες.

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας 

Ο συμπατριώτης μας Υπουργός αναφέρθηκε στην τριετή κρίση σε όλους τους τομείς εξαιτίας του κορονοϊού και ανέφερε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, θα ανακοινωθούν άμεσα επιπλέον υποστηρικτικά μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Συλλογική εργασία για ανάδειξη της Κω

Ο κ. Κόνσολας στάθηκε στην συλλογική προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο σε συνεργασία με τον κ. Νίκο Πουλιού – μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ για την ανάδειξη της Ιπποκράτειας ιδέας , την συνεργασία με την κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και με την αυτοδιοίκηση και φορείς του νησιού μας οι οποίοι μία αγκαλιά κάνουν προσπάθειας ανάδειξης και προβολής της Κω.

« Ο κ. Πουλιού ως μέλος του ΕΟΤ δούλεψε συστηματικά με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να έρθει στην Κω η πρώτη πτήση τσάρτερ από το εξωτερικό για το 2020. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο. Η παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμενέα μαζί με στελέχη θα το αποδείξει αυτό. Θα γίνουν δειγματοληψίες τόσο στην τοπική κοινωνία , όσο και στους επισκέπτες για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Κως είναι ασφαλής προορισμός.»

Κατά την διάρκεια παραμονής των πρώτων Γερμανών τουριστών- εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, θα γίνουν μία σειρά από εκδηλώσεις και φυσικά η αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη.

Μήνυμα προς την Τουρκία 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού απαντώντας σε ερώτηση ακροατών για το άνοιγμα των θαλάσσιων συνόρων και επανεκκίνησης θαλάσσιου τουρισμού , έστειλε μήνυμα προς την γειτονική Τουρκία μέσω του Ράδιο Πρώτο 91.5.

« Είναι προσωπικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την Κω για μία σειρά από διάφορους λόγους οι οποίοι είναι και εθνικοί. Σήμερα μέσω του Ράδιο Πρώτο θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην γείτονα χώρα. Ο κορονοϊός πρέπει να μας ενώσεις, να δημιουργήσει αρμονικές σχέσεις χωρίς εντάσεις και η θάλασσα μας να γίνει θάλασσα ειρήνης».

Τουρισμός και υγεία 

Ο κ. Κόνσολας δέχτηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις ακροατών όπως για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, τον τουρισμό και πως θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και οι τζίροι είναι σχεδόν μηδενικοί. Είπε ότι δεν πρέπει να κρύβουμε την αλήθεια από τους ανθρώπους του τουρισμού. Είναι η δυσκολότερη χρονιά όλων των εποχών όμως η Ελλάδα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών και κατά τόπους η Κως και η Ρόδος. Οι τουρίστες θα επιλέξουν τον τουριστικό προορισμό και με υγειονομικά κριτήρια.

Σε αυτό το σημείο, στάθηκε στις υγειονομικές υποδομές του νησιού λέγοντας ότι έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο και φυσικά θα συνεχιστεί αυτό. Έκανε λόγο για ειδικά δωμάτια αποκλειστικά για κρούσματα και αναφέρθηκε αναλυτικά στην δωρεάν φιλοξενία που θα προσφέρει η ελληνική πολιτεία σε όσους τουρίστες νοσήσουν με κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς και στους συνοδούς τους. Ευχαρίστησε την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κα. Φρατζάκη, τον Έπαρχο – γιατρό κ. Καμπανή , τους εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, ιατρούς και νοσηλευτές καθώς υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών υγειονομικά.

Ενίσχυση υγείας στην Κω

Σε ερώτηση ακροατών του Ράδιο Πρώτο 91.5 για δημιουργία ΜΑΦ ή ΜΕΘ ο κ. Κόνσολας απάντησε ότι υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. « Πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του νέου νοσοκομείου το οποίο εάν όλα πάνε καλά, ίσως χρηματοδοτηθεί από το σχέδιο ανάκαμψης. Φυσικά πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στο Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια.»

Υγειονομικά πρωτόκολλα και επιχειρήσεις 

Σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται σε καταστήματα εστίασης και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είπε: « Θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους. Χρειάζεται από όλους κοινωνική ευαισθησία. Την Δευτέρα μόλις επιστρέψω από την Κω ξεκινώ ενημερωτική εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα. Θα γίνουν συζητήσεις με φορείς, με τους ανθρώπους του τουρισμού για την πιστή εφαρμογή των πρωτόκολλων.»

Έναρξη καλοκαιριού από Κω

Τέλος, ο κ. Κόνσολας έκλεισε λέγοντας ότι το φετινό ελληνικό τουριστικό καλοκαίρι ξεκινά από την Κω διότι « είναι οφειλόμενη υποχρέωση να ξεκινήσουμε από την Κω. Της πολιτείας, της κυβέρνησης, δικής μου προσωπικά. Ευχαριστώ τους Κώους προσωπικά για όσα προσφέρουν στην χώρα μας. Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από άλλες περιοχές όμως το οφείλουμε στην Κω. Είμαι πάντα εδώ και δίπλα σας. Την Κω δεν την ξεχνώ και ούτε όσα της χρωστάμε.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

©2020 radioproto.gr