Μ. Κόνσολας: Αυξάνεται η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων των νησιών μέσω του Στοιχήματος

Μ. Κόνσολας: Αυξάνεται η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων των νησιών μέσω του Στοιχήματος

Μια σημαντική και ελπιδοφόρα είδηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία των νησιών αναδείχθηκε μέσα από την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, που είχε ζητήσει την αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης για τα αθλητικά σωματεία των νησιωτικών περιοχών λόγω του αυξημένου κόστους μετακίνησης των αθλητικών σωματείων στις νησιωτικές περιοχές.

Ο Αν. Υπουργός, αρμόδιος για τον αθλητισμό, κ. Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφη απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, αποκαλύπτει ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα σε νησί, θα λαμβάνουν προσαυξημένο το ποσό που δικαιούνται από τη χρηματοδότησή τους μέσω της φορολογίας των κερδών του στοιχήματος.

Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι η σχετική διάταξη έχει ενσωματωθεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία επεξεργάζονται από κοινού το Υπουργείο Αθλητισμού με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας σε δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι: «ο Υπουργός, αρμόδιος για τον αθλητισμό, κ. Βρούτσης, γνωρίζει τι σημαίνει η δραστηριότητα για ένα αθλητικό σωματείο σε ένα νησί, αφού και ο ίδιος προέρχεται από τη νησιωτική Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και πριν από ένα περίπου χρόνο, επισημαίνοντας ότι οι λειτουργικές δαπάνες ενός αθλητικού σωματείου στα νησιά είναι

αυξημένες λόγω του κόστους των μετακινήσεων.

Είχε, μάλιστα, προτείνει να αναληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο ή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις, προκειμένου για να προσδιοριστεί το ακριβές κόστος μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά και στη συνέχεια να καλυφθεί ένα μέρος αυτού του κόστους μέσα από τα έσοδα της Πολιτείας από το Στοίχημα.

Επιπρόσθετα, στην απάντηση του κ. Βρούτση προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρεται ότι οι Ομοσπονδίες οι οποίες διαθέτουν σωματεία – μέλη με έδρα σε νησιά, θα λαμβάνουν ποσοστιαία προσαύξηση στην τακτική τους επιχορήγηση, αφού το κριτήριο της νησιωτικότητας έχει ενταχθεί στο σύστημα αξιολόγησης των ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ», προκειμένου να υπάρχει σχετική πριμοδότηση.

Μάλιστα, η υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει το συγκεκριμένο μέτρο ενεργοποιείται άμεσα.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΩ: 3ο BIKE CAMP

ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΩ: 3ο BIKE CAMP .Νέα κατασκήνωση διοργανώνει ο ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Κω μαζί με το κατάστημα  SERNIKOS BIKES Αυτή τη φορά σε Κάλυμνο και

Ενημέρωση

5μελής Επιτροπή για το κλείσιμο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην Κω: Ο Δήμαρχος έχει χάσει την μπάλα – Φτάνει πια η κοροϊδία με τις φρούδες υποσχέσεις

5μελής Επιτροπή για το κλείσιμο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην Κω: Ο Δήμαρχος έχει χάσει την μπάλα – Φτάνει πια η κοροϊδία με τις φρούδες

©2020 radioproto.gr