Μουσική Εκδήλωση Αρχαίας Άρπας στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω: «Ταξιδεύοντας με ελληνική μουσική και μυθολογία»

Share This Post

Μουσική Εκδήλωση Αρχαίας Άρπας στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω: «Ταξιδεύοντας με ελληνική μουσική και μυθολογία» Τρίτη 15 Οκτωβρίου * 8 μ.μ. * Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν ένα μουσικό ταξίδι στη μυθολογία και την ελληνική μουσική παράδοση.

Μία ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση που σε συνδυασμό με το ξεχωριστό σκηνικό που συνθέτει το Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω θα ταξιδέψει το κοινό σε μία άλλη εποχή.

Στα πλαίσια της μουσικής εκδήλωσης θα γίνει απαγγελία δύο μύθων. Ο πρώτος είναι ο μύθος του πως φτιάχτηκε η πρώτη λύρα του Απόλλωνα και ο δεύτερος ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Ενδιάμεσα θα παρεμβάλλονται μουσικές από την αρχαιά Ελλάδα ξεκινώντας από τον Επιτάφιο του Σείκιλου-το αρχαιότερο τραγούδι στον κόσμο-και φτάνοντας στο σήμερα με διασκευασμένα Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια καθώς και συνθέσεις.

Το καλλιτεχνικό σχήμα αποτελείται από τους:

Κλεώπα Αθανάσιο: Αρχαία Ελληνική Λύρα του Απόλλωνα – Φωνή &

Πρεπόνη Μιχαήλ: Γυαλί Ταμπούρ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

  Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου

©2020 radioproto.gr is made with by