ΜΙΧ. ΕΚΑΤΟΜΜΑΤΗΣ: Ο «ΚΑΛΟΣ» ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο «ΚΑΚΟΣ» ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΜΙΧ. ΕΚΑΤΟΜΜΑΤΗΣ: Ο «ΚΑΛΟΣ» ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο «ΚΑΚΟΣ» ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Πηγή: www.vimatisko.gr

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το αφήγημα από πλευράς  Νικηταρά ήταν να φύγει ο «κακός»  Κυρίτσης, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει ο Κωακός λαός αν ο Νικηταράς ως Δήμαρχος θα ήταν «καλός» ή «κακός».  Σήμερα μετά από τέσσερα έτη Δημαρχίας Νικηταρά, όλοι γνωρίζουν ότι υπήρξε λίγος αν όχι ανύπαρκτος ως Δήμαρχος χωρίς να έχει επιδείξει κάποιο αξιοσημείωτο έργο στην πόλη και τα χωριά της Κω. 

Πέραν ‘όμως της έλλειψης  προγραμματισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης έργων για την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων όπως η έλλειψη νερού η διάβρωση των ακτών, η κλιμακούμενη δράση για την  στελέχωση του Γ. Νοσοκομείου Κω κ.ο.κ και η εν γένει αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της νήσου Κω, πόσο όμως  «καλός» ως Δήμαρχος είναι ο Νικηταράς, όταν κρατάει μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος κλειστή για τρία συναπτά έτη, καθόσον αρνείται ο ίδιος και τα όργανα του Δήμου Κω (Ε.Π. Ζωής) να του παραχωρήσουν τον κοινόχρηστο χώρο στην πρόσοψη του καταστήματος του επί της πλατείας της Καρδάμαινας!, ενώ συγχρόνως αφήνει γειτονική επιχείρηση να τον έχει καταλάβει (τον εν λόγω Κ.Χ.) παράνομα; 

Ποιος θα πληρώσει στο μέλλον τις αποζημιώσεις, για τα διαφυγόντα κέρδη – ζημιά που του έχει προξενήσει ο «καλός» Δήμαρχος Νικηταράς, φυσικά ο Κωακός λαός ο οποίος λογικό είναι να μην γνωρίζει διάφορες καταστάσεις που καταδεικνύουν την «καλοσύνη» του Δημάρχου Νικηταρά.

 Ο Νικηταράς ως γνωστό «πολιτικά πνευματοπαίδι» του Καΐσερλη ακολουθεί την προσφιλή τακτική του να χαμογελά και να δίνει δίκιο σε όλους (σε δίκαιους και άδικους) ενώ επί της ουσίας είναι άπραγος όπως για παράδειγμα αφήνει απλήρωτα τα ενοίκια σε δημοτικά σχολεία , αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, αφήνει απλήρωτους προμηθευτές του Δήμου Κω, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις κ.ο.κ Από την άλλη πλευρά η πολιτική του «κακού Κυρίτση» δικαιώθηκε από την βελτίωση της όψης της πόλης ενώ η μονοδρόμιση τμήματος του λιμανιού αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για τους οικείους επαγγελματίες που παλαιότερα τον «λιθοβολούσαν» γι’ αυτό. 

Έτσι όταν κάποια στιγμή ο Καΐσερλης ήθελε να επαναφέρει την διπλή κατεύθυνση κυκλοφορίας στην οδό Ακτής Κουντουριώτη στο λιμάνι οι επαγγελματίες εναντιώθηκαν και μάλιστα μου είχαν αναθέσει τότε ότι στο ενδεχόμενο αυτό να τον μπλοκάρω, με τη άσκηση και  λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της τότε δημοτικής Αρχής του Καΐσερλη. Έτσι οι δυσαρεστημένοι από την Δημοτική Αρχή του «καλού» Νικηταρά και οι αναποφάσιστοι και αμφιταλαντευόμενοι, τώρα που γνωρίζουν την πραγματικότητα και χωρίς ενδοιασμούς να προχωρήσουν μαζί με την Δύναμη Αλλαγής για ένα Δήμο που μπορεί να γίνει πρότυπος  Δήμος και  αντάξιος στην πολιτιστική του αξία και στην ιστορικότητά του ως διεθνής τουριστικός προορισμός. 

Μιχαήλ Εκατομμάτης

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr