Μιχάλης Κόλιας : Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για απουσία Αναισθησιολόγου απο το Νοσοκομείο Λέρου

 

Μιχάλης Κόλιας : Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για απουσία Αναισθησιολόγου απο το Νοσοκομείο Λέρου

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για απουσία Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Λέρου απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης. Ο δήμαρχος ζητά την άμεση επίλυση του θέματος. 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ν.Κ.Θ -ΛΕΡΟΥ»

Κύριε Υπουργέ,

με τη παρούσα επιστολή σας κάνω γνωστό ότι στο Γ.Ν.Κ.Θ-Λέρου από 20-03-2023 στερείται αναισθησιολόγου ιατρού έως 08-04-2023 που επιστρέφει η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετεί σ’ αυτό, με αποτέλεσμα πολλές εγκυμονούσες καθώς και οι οικογένειες τους να είναι σε απόγνωση, αλλά κυρίως να τους κυριεύει το αίσθημα ανασφάλειας για το τι μέλλει γενέσθαι .

Βέβαια καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις εγκυμονούσες αλλά και τη λειτουργία του νοσοκομείου μας αφού χωρίς αναισθησιολόγο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα περιστατικό με αποτέλεσμα να απαιτούνται διακομιδές εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Το νοσοκομείο της Λέρου πέραν των οκτώ χιλιάδων (8000) και πλέον κατοίκων εξυπηρετεί και κατοίκους των γειτονικών νησιών Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου.

Πέραν της άμεσης μετακίνησης αναισθησιολόγου για την κάλυψη των ημερών που θα απουσιάζει η μόνιμη ιατρός, κρίνεται επιτακτική ανάγκη και η τοποθέτηση 2ου αναισθησιολόγου για την κάλυψη των αναγκών.

Επίσης, σας αναφέρω την έλλειψη νευρολόγου, οδοντιάτρου, ψυχιάτρου στο καθ΄ ύλην αρμόδιο νοσοκομείο για ψυχιατρικά νοσήματα και την επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου γιατρού στις μονήρης θέσης που υπηρετούν οι γιατροί.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχάλης

Πηγή: 12nisospress.com

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου 

  Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου  Η εταιρεία Cher Bros διοργανώνει παρουσίαση στο κατάστημα Σπύρου Νικόλαος

©2020 radioproto.gr