ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια, η Ελλάδα μεγάλωσε.

Η Ενσωμάτωση διαμόρφωσε τα σύνορα του σύγχρονου ελληνικού Κράτους, αποτέλεσε δικαίωση των οραμάτων των Ελλήνων των Δωδεκανήσων και σηματοδότησε το τέλος της δικής τους δοκιμασίας.

Προηγήθηκαν έξι αιώνες υπό τον ζυγό ξένου κατακτητή. Περισσότερα από εξακόσια ολόκληρα χρόνια όμως δεν στάθηκαν αρκετά για να ξεχάσουν οι Δωδεκανήσιοι ποιοι ήταν.

Ο δωδεκανήσιος ελληνισμός παρέμεινε ζωντανός και οι Δωδεκανήσιοι πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Στις φωτεινές ιδέες της ελληνικής παιδείας. Στην ελευθερία. Την πρόοδο. Την πρωτοπορία.

Η επέτειος της Ένωσης μας διδάσκει ότι όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να πάμε, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ένωση ήρθε μέσα από την Επιμονή. Χάρη στην Απόφαση να παραμείνουμε Έλληνες. Αλλά και με δουλειά στο διεθνές πεδίο του συσχετισμού δυνάμεων.

Σήμερα, τιμούμε αυτές τις γενιές που διαφύλαξαν το ελληνικό φρόνημα στο πέρασμα των αιώνων παρά τις κακουχίες που αντιμετώπισαν. Τιμούμε το παρελθόν μας, με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε: σχεδιάζοντας το μέλλον. Γιατί η καλύτερη ασπίδα για τα νησιά μας είναι η προκοπή και η ανάπτυξη. Είναι το λιμάνι στη Ρω, η καθαρή ενέργεια της Χάλκης, η προβλήτα στην Στρογγύλη, η κινητικότητα μηδενικών ρύπων της Αστυπάλαιας, η μονάδα Αφαλάτωσης στο Μαράθι, το πρωτοποριακό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας στην Τήλο, τα έργα στο οδικό δίκτυο του Καστελλορίζου.

Σήμερα, οι λίγοι ακρίτες μας σε αυτά τα ακροτελεύτια νησάκια των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων υψώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, όπως οι πρόγονοί τους ύψωσαν στην πραγματικότητα ψηλά την Ελλάδα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Festival

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Στην πλατεία Ανταγόρα θα «χτυπά η καρδιά» του μπάσκετ για το πενθήμερο αφού από αύριο μέχρι και την

©2020 radioproto.gr