Μηνάς Κιάρης: « Η προϊστορία των σημερινών διοικούντων στο συγκεκριμένο έργο δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε.»

Μηνάς Κιάρης: « Η προϊστορία των σημερινών διοικούντων στο συγκεκριμένο έργο δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε.»

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης στο Καμάρι της Κεφάλου ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Αλλαγής Κως 2023 κ. Κιάρης Μηνάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

¨Το σύνολο του έργου είναι μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις πνοής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Αντιμάχειας, της Κεφάλου και του Μαστιχαρίου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 16.447.629,34€ εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και άρχισε να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή των μελετών.

Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ την περίοδο 2014-2019 κατά τη θητεία της δημοτικής αρχή της Δύναμης Αλλαγής, που το κερδίσαμε σε χρόνους ρεκόρ.

Τα «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αντιμάχειας, Καμαρίου – Κεφάλου και Α΄ φάσης Μαστιχαρίου», είναι το πρώτο υποέργο της πράξης «Κατασκευή έργων διαχείρισης λυμάτων οικισμών Αντιμάχειας και Κεφάλου νήσου Κω».

Ο συνολικός προϋπολογισμός, μετά τη δημοπράτηση και τις εκπτώσεις ανέρχεται σε 10.354.978,75 ευρώ και περιλαμβάνει :

1. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του Μαστιχαρίου και τα έργα μεταφοράς των λυμάτων στην Αντιμάχεια.

2. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Αντιμάχειας και τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων Αντιμάχειας και Μαστιχαρίου στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός) Καρδάμαινας.

3. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της παραλιακής ζώνης του οικισμού της Κεφάλου (Καμάρι) και τα έργα μεταφοράς των λυμάτων του συνόλου του οικισμού στο τελικό αντλιοστάσιο του Βιολογικού Κεφάλου.

4. Το Βιολογικό Κεφάλου με τα έργα προσαγωγής και διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων προϋπολογισμού 4.387.500€ χρηματοδοτούμενο (Απόφαση ένταξης με Αριθμό Πρωτ. 617/12.04.2017-ΑΔΑ:ΩΨΝΙ7ΛΞ-60Γ Υ-ποέργο 2).

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι ενώ και τα δίκτυα και ο βιολογικός καθαρισμός της Κεφάλου εντάχθηκαν στο Ε.Π Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη στις 28-12-2011, τα ίδια έργα απεντάχθηκαν(!!!) στις 22-04-2013, το αρχικό ποσό μειώθηκε στις 556.223,22€ και αφορούσε πλέον μόνο στις μελέτες.

Έτσι το 2014 ξεκινήσαμε από την αρχή.

Στις 3-12-2014 της ΔΕΥΑΚ εγκρίθηκε η παραλαβή της μελέτης: ‘Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Δ Κεφάλου Κω (Δ. Ηρακλειδών) και ξεκίνησαν εκ νέου οι διεργασίες ένταξης των έργων, για να φτάσουμε στο Σεπτέμβριο του 2018 όπου άρχισε η υλοποίηση του έργου με γοργούς ρυθμούς μέχρι τον Αύγουστο του 2019 όταν συνδέθηκε το αεροδρόμιο και προχώρησε αρκετά το έργο στην κοινότητα Αντιμάχειας.

Επειδή η προϊστορία των σημερινών διοικούντων και στο συγκεκριμένο έργο δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον το έργο καθυστέρησε να ξεκινήσει στην Κέφαλο και πρέπει τους επόμενους μήνες να τρέξει γρηγορότερα ώστε να κλείσει το Καμάρι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αμέσως πρέπει να μετατοπιστεί το μέτωπο εργασιών προς τις Μηλιές, όπου δεν προκαλεί όχληση, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός υλοποίησης.

Δεύτερον να δημοπρατηθεί ο Βιολογικός της Κεφάλου το συντομότερο αφού όλα είναι έτοιμα.

Κλείνοντας να τονίσω ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Κως προ-χωρά μπροστά με έργα και όχι με ευχολόγια ή επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων¨.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Festival

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Στην πλατεία Ανταγόρα θα «χτυπά η καρδιά» του μπάσκετ για το πενθήμερο αφού από αύριο μέχρι και την

©2020 radioproto.gr