Παναγιώτης Κουνάκης: Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Ρόδου

Παναγιώτης Κουνάκης: Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Ρόδου

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Ρόδου «Κολοσσός», Κων/νο Στυλιανού και μέλη του σωματείου αλλά και με τον πρόεδρο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Ρόδου, Γιάννη Κουνάκη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την εφαρμογή συγκεκριμένων παρεμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Το βασικότερο πρόβλημα, όπως επισημάνθηκε, είναι η έλλειψη τροχονομικού ελέγχου εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αστυνόμευσης, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το φαινόμενο της παράνομης δραστηριότητας εις βάρος των επαγγελματιών του κλάδου.

Η αύξηση των καυσίμων και το υψηλό κόστος των ανταλλακτικών που απαιτούνται για την συντήρηση των οχημάτων τους, είναι ένα τεράστιο οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι επαγγελματίες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, ενώ παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις από την καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων και να αποφευχθούν τυχόν φθορές στα οχήματα. Όπως αναφέρθηκε, τα τελευταία χρόνια κρίνεται απαραίτητη η μετάβαση σε Νέας Γενιάς Φορτηγά που αποτελεί και ένα επιπλέον κόστος για τους επαγγελματίες και επισημάνθηκε ότι η επιδότηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, θα συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φόρα δείχνει την προτίμηση και την εύνοιά της, στις μεγάλες εταιρείες οδηγώντας στο περιθώριο τους μικρομεσαίους που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουν κάτι για τους ίδιους και τις οικογένειές στους” δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουνάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου 

  Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου  Η εταιρεία Cher Bros διοργανώνει παρουσίαση στο κατάστημα Σπύρου Νικόλαος

©2020 radioproto.gr