Μεταναστευτικό: Παρακολουθούμε και εμείς εδώ στην Κω… Γράφει η Ευτυχία Σταθοπούλου 

Μεταναστευτικό: Παρακολουθούμε και εμείς εδώ στην Κω… Γράφει η Ευτυχία Σταθοπούλου 

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό στα Δωδεκάνησα, η νεοεκλεγείς περιφερειακή σύμβουλος Ευτυχία Σταθοπούλου κάνει γραπτή παρέμβαση.

 

Αναλυτικά η επιστολή : 

Με αγωνία περιμέναμε και εμείς εδώ στην Κω να ακούσουμε τις δηλώσεις του κλιμακίου των Υπουργών που βρέθηκαν στην Ρόδο για το μεταναστευτικό. Ένα ζήτημα που μας αφορά όλους συνολικά και που φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις το επόμενο διάστημα. Εύχομαι να αποφύγουμε τις «εκρηκτικές» καταστάσεις.

Οι δηλώσεις των Υπουργών, Βουλευτών και αρμοδίων φορέων έτσι όπως δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ αφορούσαν κυρίως την Ρόδο. Μία από αυτές ήταν πως η Ελληνική Αστυνομία θα αποκτήσει νέα στέγη για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα της.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προς το τέλος Οκτωβρίου σε ερώτηση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδης προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη μετέφερε, μεταξύ άλλων, την αγωνία των κατοίκων της Κω για το ΚΥΤ που είναι υπερπλήρες και το αίτημα για δημιουργία Αστυνομικού σταθμού στην περιοχή του Πυλίου.

Επιπλέον την ίδια περίοδο ο Δήμαρχος της Κω κ. Θ. Νικηταράς συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Δημόσιας τάξης κ. Λογοθέτη , ενημερώνοντας τον για τα ίδια ζητήματα , ζητώντας ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και δημιουργία αστυνομικού τμήματος στον πυρήνα του οικισμού.

Διερωτώμαι αν για τα παραπάνω αιτήματα ήταν ενημερωμένοι όλοι και τελικά αν θα υπάρξει κάποια απόφαση για την Κω.

Ίσως να μην τους «βγήκε» το πρόγραμμα των Υπουργών να επισκεφθούν την Κω, αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν τελικά έχουν ενημερωθεί ΟΛΟΙ αρμοδίως για αυτά τα ζητήματα.

Σημειώνουμε δε (μιας και ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε και στις μεγάλες επιτυχίες στον τουρισμό φέτος) ότι η Κως παραμένει κορυφαίος προορισμός , και τα νούμερα για το 2024 είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε πως η Ελλάδα εξασφάλισε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ της Κομισιόν για το μεταναστευτικό με προτάσεις που αφορούν «α) Την ανάπτυξη οπτικών ινών και λογισμικού για τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ συνοριακών σταθμών και β) Την αναδοχή/οικογενειακή και κοινοτική φροντίδα και ημί-ρυθμίσεις ανεξάρτητης διαβίωσης για εφήβους.» , έτσι όπως αναφέρεται τουλάχιστον.

Ολοκληρώνοντας , πρέπει ξανά να πούμε πως οποιαδήποτε συζήτηση για τον τουρισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, το άνοιγμα σε νέες αγορές κτλ. είναι κενή περιεχομένου όταν στα νησιά μας έρχονται ξημερώματα ή βράδυ βάρκες με μετανάστες μπροστά από ξενοδοχεία , μπροστά στα μάτια των τουριστών και περιμένουν σε κεντρικούς δρόμους.

Εικόνες απαράδεκτες.

Σταθοπούλου Ευτυχία

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά πραγματοποίησε στο Δημοτικό

©2020 radioproto.gr