Μετά τους Αρκιούς το Δημοτικό Σχολείο Βούλας θα παρελάσει στο Αγαθονήσι την 25η Μαρτίου – Επίσημη υποδοχή και από τον Δήμο Κω για τους μικρούς μαθητές

Μετά τους Αρκιούς το Δημοτικό Σχολείο Βούλας θα παρελάσει στο Αγαθονήσι την 25η Μαρτίου – Επίσημη υποδοχή και από τον Δήμο Κω για τους μικρούς μαθητές

Σε μία ακόμη συγκινητική πράξη προχωρά το 1ο δημοτικό σχολείο Βούλας Αττικής στα πλαίσια της κίνησης « Όπου Υπάρχουν Άγγελοι». Μία ομάδα μαθητών μαζί με τους γονείς τους θα βρεθούν στο ακριτικό Αγαθονήσι για να παρελάσουν με τους μόλις 2 μαθητές του νησιού την 25η Μαρτίου. Μάλιστα θα ταξιδέψει η αποστολή μέσω του νησιού μας με τον Δήμο Κω να ετοιμάζει επίσημη υποδοχή για τα παιδιά στα πλαίσια της τόσο συγκινητικής τους δράσης.

Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω και της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης» κα. Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη αφού έλαβε γνώση προσωπικά για την δράση « Όπου υπάρχουν Άγγελοι» και την παρέλαση στο Αγαθονήσι προχώρησε σε ενέργειες ώστε ο δήμος της Κω να υποδεχτεί και να τιμήσει τα παιδιά για την τόσο συγκινητική τους πράξη.

Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας στις 26 Μαρτίου 2024 θα ταξιδέψουν από Κω για Πειραιά προερχόμενοι από το Αγαθονήσι. Ο δήμος Κω με τον δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά, την πρόεδρο κα. Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους αναμένεται να υποδεχτούν την αποστολή στο δημαρχείο και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κω. Παράλληλα προγραμματίζονται δράσεις επίσκεψης όπως στο Ασκληπιείο και άλλα μνημεία του νησιού μας.

 

Μας συγκινεί ο δήμος Κω που αγκαλιάζει την δράση « Όπου υπάρχουν άγγελοι»

« Είναι πραγματικά σημαντικό και συγκινητικό που ο δήμος της Κω θέλει να γνωρίσει από κοντά τα παιδιά που αποτελούν μέρος της δράσης «Όπου υπάρχουν Άγγελοι. Ευχαριστούμε προσωπικά την πρόεδρο κα. Τελλή Τσιμισίρη η οποία από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την έλευσή μας στην Κω με χαρά πρότεινε να επισκεφτούμε το δημαρχείο της Κω και βεβαίως να ξεναγηθούμε στην ιστορική Κω. Ξέρετε το δημοτικό σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή του Ασκληπιείου της Βούλας. Φανταστείτε την σύνδεση και συναισθήματα που θα νιώσουν τα παιδιά επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Κω και γενικότερα την πατρίδα του Ιπποκράτη. Ευχαριστούμε τον δήμο Κω για αυτή την ευκαιρία και τον δήμαρχο κ. Νικηταρά που μαζί με την πρόεδρο κ. Τελλή αγκαλιάζουν την δράση μας».

Τι είναι η δράση «Όπου υπάρχουν άγγελοι»

Όπως έχει δηλώσει στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Γιώργος Ντουτσούλης, σκοπός είναι να γίνονται βιωματικές δράσεις συμπαράστασης στον συνάνθρωπο. Για αυτό το λόγο πέρυσι ομάδα μαθητών παρέλασε με τον μοναδικό μαθητή στους Αρκιούς. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν δημοτικό σχολείο στη Χειμάρρα.

«Από το 2019 το ΔΣ του Συλλόγου κάνει μια συστηματική προσπάθεια να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτό που θεωρούμε πως λείπει από την σημερινή μας κοινωνία, την έμπρακτη συμπαράσταση, την ενίσχυση της ικανότητας κατανόησης στα προβλήματα του συνανθρώπου μας, όχι εκ του μακρόθεν αλλά δια ζώσης, βιωματικά.

Σε αυτά τα πλαίσια το 2023 εμπνευστήκαμε μια δράση που αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό, την έμπρακτη συμπαράσταση στο συνάνθρωπό μας, στα παιδιά μας, στους Αγγέλους μας, όπου και να βρίσκονται αλλά ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές. Η δράση ονομάστηκε «Όπου Υπάρχουν Άγγελοι», ένα όνομα καθόλου τυχαίο αφού εκτός από τους δικούς μας «Αγγέλους», η πρώτη δράση σε αυτά τα πλαίσια ήταν στο νησί των Αρκιών και την παρέλαση με τον μοναδικό μαθητή εκεί, τον Άγγελο, την 25 Μαρτίου 2023. Η αποστολή τότε αριθμούσε 27 άτομα, 14 παιδιά και 13 γονείς.

Την πρώτη μας δράση, ακολούθησε μια δεύτερη αυτή τη φορά στο Ελληνικό σχολείο της Χιμάρας στην Αλβανία, όπου τα παιδιά μας ζήσανε μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία μαζί με τους μαθητές του σχολείου «ΟΜΗΡΟΣ» και του εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του, αλλά και του αγώνα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων αποφασιστικών μαχών του έπους του 1940 (22.12 Μάχη Χιμάρας, λόφος Σκουταρά), εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας. Αυτή τη φορά η αποστολή είχε 31 άτομα, 16 παιδιά και 15 γονείς.

Συνεχίζοντας την πλέον πολυβραβευμένη δράση μας (Λιμενικό Σώμα, ΥΠΕΘ-ΠΕ Ανατολικής Αττικής, Χαμόγελο Του Παιδιού), αυτή τη φορά επισκεπτόμαστε το όμορφο Αγαθονήσι για να παρελάσουμε μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου δείχνοντας στα παιδιά μας για ακόμα μια φορά τη σημαίνει ομοψυχία, συμπαράσταση και ενσυναίσθηση.

Η αποστολή μας αυτή τη φορά αποτελείται από 42 άτομα, 21 παιδιά και 21 ενηλίκες. Τα παιδιά, όλα μαζί θα γιορτάσουν κάτω από την ομπρέλα της εκπαιδευτικού και προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου.

Η πρωτοβουλία η οποία είναι καθαρά ιδιωτική έχει υποστηριχθεί από επιχειρήσεις της «γειτονιάς μας», όπως Clinitest, οπτικά Karlos Yalos, Ηλεκτρολογικά Ρουμελιώτης, Τζανής Ιωάννης Φρουτεμπορική, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ΑΣΠΙΔΑ και ΑRT-Tours, Γέφυρα Α.Ε. «ΧαρίλαοςΤρικούπης», Ναυτιλιακές εταιρείες ELEMENT SHIPMANAGEMENT, ATMS Inc., HANDY CHART Ltd., αλλά και μεμονωμένα από γονείς της κοινότητας του σχολείου μας.

Στη διάδοση της δράσης μας και τους σκοπούς της έχουν συμβάλει και αρκετά ΜΜΕ που με ευαισθησία και σεβασμό στους απανταχού μικρούς «Αγγέλους» βοήθησαν η δράση αυτή να φτάσει πολύ πιο μακριά από ότι θα μπορούσε να πετύχει ένας μικρός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Σκοπός και ελπίδα μας για το μέλλον είναι να δούμε τη δράση αυτή να γίνετε θεσμός και μέσα από αυτήν να γεφυρωθούν σχολεία και μαθητικές κοινότητες, να δημιουργηθούν νέες φιλίες, να ενισχυθεί η εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία, η έμπρακτη συμπαράσταση, η ενσυναίσθηση και η βιωματική μάθηση προς όφελος ότι πιο πολυτιμότερου έχουμε, των παιδιών μας».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

  Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κω για συνταξιοδοτικά και social security θέματα την Τρίτη 23 Απριλίου στο H20 all day cafe restaurant 

   Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κω για συνταξιοδοτικά και social security θέματα την Τρίτη 23 Απριλίου στο H20 all day cafe restaurant 

©2020 radioproto.gr