Μελωδική βραδιά πανσελήνου στην Casa Romana – Έκλεψαν την παράσταση η Τάνια Σικελιανού και η Μίλκα Στογιάνοβιτς

Μελωδική βραδιά πανσελήνου στην Casa Romana – Έκλεψαν την παράσταση η Τάνια Σικελιανού και η Μίλκα Στογιάνοβιτς

«Πλημμύρισε» από κόσμο η CasaRomana της Κω το βράδυ της 1ης Αυγούστου με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τις δράσεις της αρχαιολογίας Κω.

Μία μοναδική παράσταση έδωσε η Τάνια Σικελιανού και η εικαστικός Μίλκα Στογιάνοβιτς που συντονίστηκαν απόλυτα με το φως του φεγγαριού και ενθουσίασαν το κοινό.

H βιολονίστα Τάνια Σικελιανού ερμήνευσε σόλο έργα από την Μπαρόκ εποχή μέχρι σήμερα, ενώ η ζωγράφος Μίλκα Στογιάνοβιτς ανταποκρίθηκε στη μουσική μέσω της ζωγραφικής, δημιουργώντας σε πραγματικό χρόνο μια αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο τεχνών.

Η Ρωμαϊκή οικία παρέμεινε ανοικτή μέχρι και τα μεσάνυχτα με όλους τους χώρους να είναι γεμάτοι από τους επισκέπτες που ταξίδεψαν αιώνες πίσω απολαμβάνοντας την απόλυτη καλοκαιρινή βραδιά σε ένα τόσο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο.

Ο φετινός Αύγουστος είναι μοναδικός καθώς τόσο στην αρχή του μήνα όσο και στο τέλος, θα βιώσουμε δύο βραδιές πανσελήνου. Όπως εξήγγειλε η υπεύθυνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ανάλογη πολιτιστική βραδιά σε αρχαιολογικό χώρο της Κω θα διοργανωθεί και στις 31 Αυγούστου.

Μάγεψε τους Έλληνες αλλά και όλη την υφήλιο η πρώτη από τις δύο υπερπανσελήνους του Αυγούστου.

Η πανσέληνος φέρει το όνομα «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» προς τιμήν των ιθαγενών Αμερικανών που ψάρευαν τους οξύρρυγχους σε μεγάλες ποσότητες τον Αύγουστο στις λίμνες της βόρειας Αμερικής.

Πρόκειται για ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο με δύο «υπερπανσέληνους» που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2037.

Θερμά συγχαρητήρια στην αρχαιολογική υπηρεσία Κω , στις δύο καλλιτέχνιδες και στον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την μοναδική πολιτιστική δράση.

Στα παρακάτω βίντεο δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση: 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Α. Κεφαλιανός: Απελπιστική η κατάσταση στο Πυλί, λόγω του μεταναστευτικού – Τι προτείνει

Α. Κεφαλιανός: Απελπιστική η κατάσταση στο Πυλί, λόγω του μεταναστευτικού – Τι προτείνει Πηγή: www.vimatisko.gr Με αφορμή την ραγδαία αύξηση των διαμενόντων στη Κλειστή Ελεγχόμενη

Ενημέρωση

Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα “πρωτοβρόχια”: Φορτηγό ντελαπάρισε στις “Πόρτες” – Άγιο είχε ο οδηγός

Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα “πρωτοβρόχια”: Φορτηγό ντελαπάρισε στις “Πόρτες” – Άγιο είχε ο οδηγός Πηγή: www.vimatisko.gr Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα σημερινά πρωτοβρόχια, όπου σημειώθηκαν αρκετές

©2020 radioproto.gr