Μελέτη επέκτασης κεντρικού προβλήτα λιμένα Λακκίου Λέρου

Μελέτη επέκτασης κεντρικού προβλήτα λιμένα Λακκίου Λέρου

Επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου στο Λακκί Λέρου για την μελέτη επέκτασης του κεντρικού προβλήτα

Στα πλαίσια εκπόνησης των μελετών του έργου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 έγινε επί τόπου αυτοψία από τον συνεργάτη μας Πολιτικό Μηχανικό – Λιμενολόγο κ.Σπύρο Γουλουμή, καθώς και τον ειδικό σε θεμελιώσεις λιμενικών έργων κ.Ιορδάνη Σαχίνογλου, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό, προκειμένου να γίνει έλεγχος των συνθηκών στην περιοχή του έργου. Μετά, την αυτοψία ακολούθησε συζήτηση, με τον Δήμαρχο κ.Μιχάλη Κόλλια, τον αντιδήμαρχο κ.Καστή και τον Διευθυντή ΤY κ. Χριστόδουλο Έλληνα, Πολιτικό Μηχανικό.

Τα συμπεράσματα της ανωτέρω αυτοψίας συνοψίζονται ως εξής:

· Εξετάστηκαν ιδιαίτερα ο βέλτιστος προσανατολισμός του προβλήτα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται με όλες τις καιρικές συνθήκες για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της γεωτεχνικής και γεωλογικής μελέτης που είχαν εκπονηθεί τα προηγούμενα έτη.

· Μετά από παραίνεση του Δημάρχου, συζητήθηκε και η δυνατότητα εξασφάλισης θέσης πρυμνοδέτησης των πλοίων της ακτοπλοΐας κατά την πνοή ανέμων από νότιες – νοτιοδυτικές διευθύνσεις, καθώς και η δυνατότητα διαμόρφωσης χώρου προσόρμισης μικρών σκαφών στα δυτικά του νέου προβλήτα.

· Τέλος, εξετάσθηκε και η δυνατότητα άμεσης επισκευής της ράμπας του κεντρικού μόλου, σύμφωνα με προηγούμενη μελέτη του κ. Γουλουμή.

 

Η μελέτη επέκτασης του λιμένα, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει την ικανοποίηση του, γιατί η δημοτική αρχή αφήνει παρακαταθήκη ακόμα μία μελέτη που θα δώσει τη δυνατότητα επέκτασης του λιμένα Λακκίου και παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα «Ιπποκράτης» για την αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα   Υπεγράφη, σήμερα, η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

©2020 radioproto.gr