Μειώνει πτήσεις από Βιέννη για Κω η Ryanair για τον Απρίλη

Share This Post

 

 

Μειώνει πτήσεις από Βιέννη για Κω η Ryanair για τον Απρίλη

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου και η Ryanair ακύρωσε χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 αιφνιδιαστικά πτήσεις από την Βιέννη για Κω. Πιο συγκεκριμένα αν και η πρώτη πτήση ήταν προγραμματισμένη για Τρίτη 31 Μαρτίου , η πτήση από σήμερα δεν υπάρχει όπως και οι μισές πτήσεις του Απριλίου.

Σήμερα έλαβαν ενημερωτικό μήνυμα από την αεροπορική εταιρεία όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν σε μία από αυτές τις πτήσεις ότι το ταξίδι τους από Βιέννη για Κω δεν θα πραγματοποιηθεί. Τους δίνεται η δυνατότητα της επιστροφής των χρημάτων ή της επιλογής κάποιου άλλου δρομολογίου.

Στο επίσημο πρόγραμμα για τον μήνα Απρίλη εμφανίζονται πτήσεις μόνο για ημέρα Σάββατο καθώς ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις που εκτελούνταν κάθε Τρίτη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τροποποίηση στο πρόγραμμα από τον Μάιο και τους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα για Βερολίνο και Ντίσελντορφ και για την Ιταλία αναμένονται σχετικές οδηγίες καθώς η οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος θα σχετίζεται με την εξέλιξη του κορονοιού στην γειτονική χώρα. Μέχρι νεοτέρας έχουν αφαιρεθεί όλες οι πτήσεις που συνδέουν την Κω με πόλεις της Ιταλίας.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο εντεταλμένος δημοτικό σύμβουλο τουρισμού κ. Βασίλη Μανιά μας δήλωσε: « Είναι σύνηθες η Ryanair να αλλάζει το πρόγραμμά της ακόμη και τελευταία στιγμή. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι απλώς μείωσε τις πτήσεις από 2 την εβδομάδα σε 1 μόνο για τον Απρίλη. Δεν νομίζω να σχετίζεται με τον ιό καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη τροποποίηση του προγράμματος για τους υπόλοιπους προορισμούς. Ενδεχομένως ήταν μειωμένες οι κρατήσεις του Απριλίου από Βιέννη και για αυτό το λόγο έγινε η μείωση».

Πάντως σε συναντήσεις που είχα αυτές τις ημέρες στην Κω με τουριστικά γραφεία που αντιπροσωπεύουν τουρ οπερέιτορ ο κ. Μανιάς πληροφορήθηκε όπως είπε ότι γενικά ακυρώσεις δεν υπάρχουν και είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι οι τουριστικοί οργανισμοί δίνουν την δυνατότητα στους τουρίστες να κάνουν ακύρωση λίγες ημέρες πριν τις διακοπές τους δίνοντας έτσι ένα αίσθημα ασφάλειας.

 « Είναι σημαντική ενέργεια καθώς μπορεί σε 2 μήνες να υπάρχει τελείως διαφορετική εικόνα σε αυτή την πανδημία και η σεζόν απλά να πάει λίγο πίσω. Σίγουρα υπάρχει παγωμάρα. Ζούμε μία κατάσταση έκτακτη την οποία φυσικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας.»

Σε ερώτηση για το εάν η Κως θα προχωρήσει με κάποια νέα καμπάνια τουριστικής προβολής ο κ. Μανιάς είπε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη και τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία. Αυτό έχει ως συνέπεια η οποιαδήποτε καμπάνια να ακυρωθεί από τις εξελίξεις. Οι ενέργειες θα γίνουν σε λίγες εβδομάδες εφόσον υπάρξει μία ξεκάθαρη εικόνα για την Ελλάδα και την περιοχή μας. «Ζούμε μία κατάσταση εντελώς ρευστή. Είμαστε πολύ μικροί ( σε τοπικό επίπεδο) να το διαχειριστούμε. Θα περιμένουμε ενέργειες, κατευθύνσεις και οδηγίες από το Υπουργείο Τουρισμού.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

  Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου

©2020 radioproto.gr is made with by