Μεγάλη παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στις οδούς Μπουμπουλίνας και Αβέρωφ

Share This Post

Μεγάλη παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στις οδούς Μπουμπουλίνας και Αβέρωφ

Μεγάλης σημασίας έργα υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ, για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, που δημιουργούν επί σειρά ετών προβλήματα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις, στις περιοχές μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Αβέρωφ.

Η πρώτη παρέμβαση έχει ξεκινήσει, από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του εργοταξίου του Δήμου, στην οδό Αβέρωφ, στο ύψος του Αγίου Παύλου, όπου αντικαθίστανται με νέα, μεγαλύτερης διατομής, παλαιά δίκτυα όμβριων τα οποία δεν επαρκούσαν για την αποστράγγιση των υδάτων, κυρίως στην περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

Παράλληλα δημιουργούνται νέα τοπικά δίκτυα, ώστε κάτοικοι και επιχειρήσεις της περιοχής να πάψουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Εν΄τω μεταξύ τη ριζική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή της οδού Μπουμπουλίνας και παρακείμενων οδών, προγραμματίζει η ΔΕΥΑΚ.

Ήδη το έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης με προϋπολογισμό 349.016,22 € (με ΦΠΑ).

Προβλέπεται να δημιουργηθεί νέο δίκτυο όμβριων, συνολικού μήκους 1572 μέτρων, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας, από την Εθνικής Αντιστάσεως έως την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και σε τμήματα των οδών Σκεύου Ζερβού, Βερροιοπούλου, Ιερού Λόχου και Ψαρρών.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα ανακουφιστούν οριστικά οι πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης που διατρέχουν οι προαναφερόμενες οδοί.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by