Μαρία Χριστοδούλου από Κω: Πως κατάφεραν να μου υποκλέψουν και να αδειάσουν τον τραπεζικό μου λογαριασμό

Από συμπολίτη μας υπέκλεψαν 25.000 ευρώ

Το τελευταίο διάστημα οι απατεώνες «οργιάζουν» και πάλι στην περιοχή μας, αποσπώντας με διάφορους τρόπους χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα είναι σε γνώση μας ότι συμπολίτης μας έχασε τους κόπους μιας ζωής ύψους 25.000 ευρώ εξαιτίας ενός μηνύματος που έλαβε στο τηλέφωνό του.  

Θύμα τέτοιας απάτης είναι και η συμπολίτισσά μας κα. Μαρία Χριστοδούλου η οποία έλαβε ένα αληθοφανές μήνυμα με αποστολέα υποτίθεται την τράπεζά στην οποία διατηρεί λογαριασμό, είδε τα χρήματα από τον λογαριασμό της να εξανεμίζονται σε μία στιγμή. 

Το θύμα μίλησε στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο για την περιπέτειά της και εφιστά την προσοχή όλων, καθώς τα μηνύματα, τα mail και η όλη επικοινωνία εμφανίζεται με αποστολέα την εκάστοτε τράπεζα, κάτι βέβαια που δεν ισχύει καθώς είναι άγνωστοι δράστες και όχι η τράπεζα. 

Με ένα μήνυμα στο κινητό απέκτησαν άγνωστοι πρόσβαση στο λογαριασμό  

Σύμφωνα με την κα. Χριστοδούλου, όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της την προηγούμενη εβδομάδα υποτίθεται από την τράπεζά της.  

« Μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό στο οποίο εμφανιζόταν στοιχεία από την κάρτα μου. Υπήρχε ένα λινκ το οποίο έπρεπε να πατήσω και οδηγούσε σε ιστοσελίδα της τράπεζας. Το λινκ αυτό ουσιαστικά ήταν ο τρόπος πρόσβασης των δραστών στο τηλέφωνό μου. Σαν καθρέπτισμα όπως μου εξήγησαν οι αρμόδιοι. Στη συνέχεια οι άγνωστοι έκαναν συναλλαγή την ώρα που ήμουν μέσα στην εφαρμογή. Μου ήρθε μήνυμα να επιβεβαιώσω την συναλλαγή. Με αυτή την remote πρόσβαση απομακρυσμένη ουσιαστικά κατάφεραν να μου πάρουν όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό μου.» 

Λίγα λεπτά αρκούν για να κλέψουν τα λεφτά  

Όπως μας εξήγησε η νεαρή γυναίκα, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να μπορεί εκείνη τη στιγμή να αντιληφθεί ότι το μήνυμα και τα όσα της ζητούσαν δεν ήταν από την τράπεζα. 

« Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το πόσο εκτιθέμενα πλέον είναι τα προσωπικά μου στοιχεία. Αυτοί οι άνθρωποι έχοντας πρόσβαση στο ebanking μου , έχουν πρόσβαση και σε όλα μου τα προσωπικά στοιχεία που δεν ξέρω που θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια. Νιώθω λες και μπήκαν στο σπίτι μου.» 

Φόβος απέναντι στις τραπεζικές συναλλαγές  

Η κα. Χριστοδούλου αμέσως επικοινώνησε με την τράπεζα και την αστυνομία όπου ξεκίνησε την διαδικασία μήπως βρεθούν οι δράστες και επιστραφούν τα χρήματα. Όπως μας τόνισε έχει χάσει την εμπιστοσύνη της απέναντι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και ζητά τώρα κάποιες επιπλέον εγγυήσεις από τη τράπεζα για το μέλλον. 

« Δυστυχώς υπάρχουν καθημερινά δεκάδες παρόμοια περιστατικά στην Κω. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι έχασαν με ηλεκτρονική απάτη και τηλεφωνική τα λεφτά τους. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Δεν δίνουμε στοιχεία σε κανέναν, κωδικούς, δεν πατάμε λινκ και καλό θα είναι σε κάθε μήνυμα τέτοιο να επικοινωνείτε με την τράπεζά σας.» 

Σάντυ Λαδικού  

 

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by