Μαρία Παπαζαχαρίου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος : ” Όχι στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού ναι στην ισόρροπη ανάπτυξη” 

Μαρία Παπαζαχαρίου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος : ” Όχι στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού ναι στην ισόρροπη ανάπτυξη” 
✒️Ον ου θρέψαι Κως, ουδ’ Αιγυπτος
🔹Ο Ξένιος Ζεύς δεν κατοικεί πια στον τόπο μας. Μετακόμισε σε εξοχώριες.
💶Η αυτάρκεια είναι προϋπόθεση της ανεξαρτησίας. Τα μεγάλα trust καπηλεύονται το εισόδημα των νησιωτών, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
⛏️Η εύφορη γη που μας κληρονομήθηκε, μπορεί να μας διασφαλίσει την αυτάρκεια σε προϊόντα διατροφής και να καλύψει τις ανάγκες και των άγονων νησιών που αποτελούν έναν ενιαίο χώρο ανάπτυξης.
🚜Οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποστελεχωμένες σκοπίμως, αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, όπως π.χ. η αξιοποίηση χιλιάδων στρεμμάτων με τα αδιάθετα κληροτεμάχια, στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν καλλιέργειες, ακόμα και βιολογικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως τα άνυδρα της Κεφάλου, το σιτάρι, τα όσπρια, σουσάμι και τόσα άλλα προϊόντα κτηνοτροφίας.
👨‍🌾Οι άνθρωποι που τόσα χρόνια παλεύουν να συντηρήσουν την γόνιμη γη, λυγίζουν από το κόστος και ο πρωτογενής τομέας φθίνει.
✔️Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων,προϋποθέτει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο, που να προσελκύσει νέους αγρότες και να υποστηρίζεται σοβαρά από τις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την αρμοδιότητα του πρωτογενή τομέα.
ℹ️Η αγροτική οδοποιία αφέθηκε στα ρομάνια και οι διανοίξεις παραμένουν σχέδια, δυστυχώς ανεδαφικά.
🐑🐐Η Κως καταγράφονταν πριν λίγα χρόνια ως η πρώτη νησιωτική περιοχή σε ζωικό κεφάλαιο. Η άναρχη χωροθέτηση όμως σε τουριστικές κλίνες , εκτόπισε τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και περιόρισε τα της ελευθέρας βοσκής αγνά προϊόντα.
↗️Η εξέλιξη με την κερδοσκοπία των αγορών, είναι βέβαιο ότι θα μας υποχρεώσει να στηριχθούμε στην τοπική παραγωγή και τις δικές μας δυνάμεις.Ας τις εξοικονομήσουμε διεκδικώντας από το επιτελικό κράτος την προσαρμογή των εφαρμοστικων νόμων για τις νησιωτικές περιοχές και την στήριξη του πρωτογενή τομέα, με τοπικά σχέδια ανάπτυξης, που να τον συνδέουν με την τουριστική οικονομία και την μεταποίηση.
↕️Όσοι καταγγέλλουν την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, θα πρέπει και να υποστηρίξουν τις πολιτικές που ισορροπούν την ανάπτυξη και μας απεγκλωβίζουν από την εξάρτηση των οικονομικών μονοσήμαντων συμφερόντων.
📸Σας αφιερώνω αυτήν την παλιά φωτογραφία σήμερα παγκόσμια ημέρα τουρισμού, αντιπαραβάλλοντας το χθες με το σήμερα, ώστε να προβληματιστούμε για το μέλλον.
‼️Υ.Γ. Ιδιαιτέρως το αφιερώνω στον τελευταίο πρόεδρο ντοματοπαραγωγών που σπέρνει μέχρι σήμερα για να καρπίζει ο εύφορος κάμπος , Μιχάλη Δρόσο, πασίγνωστο με το όνομα Πλαστήρας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις, αναφορικώς με την έλλειψη πτητικών μέσων αεροδιακομιδών και το συντονισμό τους στη

Ενημέρωση

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο

©2020 radioproto.gr