ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «1 δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Share This Post

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «1 δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Η ενεργοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το αντικείμενο των διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη.

Στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, το επόμενο διάστημα ενεργοποιούνται δύο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που θα απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία».

Οι δράσεις αυτές αφορούν:

1ον: Στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στον οποίο θα χρηματοδοτούνται δαπάνες όπως αγορά εξοπλισμού, κατασκευή υποδομών, προβολή, ανάπτυξη υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ και επενδύσεις στην καινοτομία.

2ον: Στην πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χρηματοδότηση πάγιου εξοπλισμού αλλά και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών panels.

Οι υποβολές των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα γίνουν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων και ο στόχος του Υπουργείου είναι να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες και να υπάρχει έγκριση χρηματοδότησης ακόμα και σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε

©2020 radioproto.gr is made with by