ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Χρειάζονται μόνιμες και βιώσιμες λύσεις. Ενίσχυση του Κ.Υ. Πάτμου με παθολόγους και γιατρούς γενικής ιατρικής

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Χρειάζονται μόνιμες και βιώσιμες λύσεις. Ενίσχυση του Κ.Υ. Πάτμου με παθολόγους και γιατρούς γενικής ιατρικής

Η λύση της απόσπασης γιατρών από δομές δημόσιας υγείας όμορων νησιών για να καλυφθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Πάτμου, δεν συνιστά μόνιμη και βιώσιμη λύση. Αντίθετα, δημιουργεί προβλήματα υποστελέχωσης στις δομές αυτών των νησιών, που είναι και αυτές υποστελεχωμένες.

Ούτε αποτελεί λύση να καλύπτονται διαρκώς οι εφημερίες με αγροτικούς γιατρούς που δεν έχουν κάνει ακόμα ειδικότητα», επισημαίνει με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την παραίτηση των τριών γιατρών, επιβάλλει να δοθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση στο οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Η μόνιμη και βιώσιμη λύση είναι η τοποθέτηση ιατρών με ειδικότητες παθολόγου και γενικής ιατρικής, όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας που ζητά δέσμευση του Υπουργείου για το χρονοδιάγραμμα της τοποθέτησης γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πάτμου.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Πάτμος αποτελεί ένα νησί που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός του νησιού, αλλά και οι ανάγκες της δημόσιας υγείας πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr