ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δις με μέτρα στήριξης για τους πολίτες

Share This Post

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δις με μέτρα στήριξης για τους πολίτες

Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρθηκε στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συνδέεται με την υλοποίηση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας τα 2,9 δις ευρώ θα διατεθούν ως εξής:

1ον: 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα για το 2022.

2ον: 500 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα Δεκεμβρίου για τους ευάλωτους πολίτες

3ον: 300 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης.

4ον: 140 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες από την αύξηση των δικαιούχων του «Εξοικονομώ»

5ον: 149 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ υπάρχουν και τα υπόλοιπα κονδύλια που αφορούν στις υπόλοιπες δράσεις.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε, επίσης, στον Υπουργό Οικονομικών ένα ζήτημα άμεσης ανάγκης όπως είναι η στήριξη των επαγγελματιών αλιέων με την επιδότηση που θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη με την οποία δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι ακριτικών νησιών όπως του

Αγαθονησίου, των Αρκιών, στο Μαράθι, στο Καστελόριζο, στην Ψέριμο και στη Σαρία.

Πρόκειται για τις δημόσιες εκτάσεις που τους είχαν παραχωρηθεί κατά κυριότητα με αποφάσεις του 1996, με καταβολή συμβολικού τιμήματος, για γεωπολιτικούς και κοινωνικούς λόγους, τις οποίες διεκδικούσε το δημόσιο με αγωγές.

Με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση κατοχυρώνεται η ιδιοκτησία και η κυριότητα για τους κατοίκους κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως είπε ο κ. Κόνσολας: «Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση έχει εθνική και γεωπολιτική διάσταση. Είναι ζήτημα μείζονος σημασίας να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η ζωή και η ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτά τα νησιά».

 

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by