ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στόχος μας να ενισχύσουμε το brand της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού απέναντι στην πανδημία»

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στόχος μας να ενισχύσουμε το brand της Ελλάδας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού απέναντι στην πανδημία»

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο της Κρήτης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, μαζί με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κα. Βίκυ Λοΐζου, συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νομό Ηρακλείου, ο συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης, κ. Χαλκιαδάκη Νίκο  και το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Νίκο Κατσαράκη και τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Σέγκο.

Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις προτάσεις του Υπουργείου για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε στη βράβευση εργαζομένων που πραγματοποίησε, σε ειδική εκδήλωση, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με πρωτοβουλία του Προέδρου του, κ. Μιχάλη Βλατάκη.

Τόνισε ότι: «ο  τουρισμός δεν θα μπορούσε να ανοίξει χωρίς τη στήριξη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Η εφαρμογή και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων έγινε από τους ανθρώπους του τουρισμού και οφείλουμε σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους Προέδρους των  Εργοδοτικών Τουριστικών Φορέων της Κρήτης.

Επισήμανε ότι πρέπει να κρατήσουμε τρία θετικά στοιχεία από την φετινή προβληματική και δύσκολη τουριστική περίοδο που είναι η πολύ καλή επίδοση στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο μικρός αριθμός κρουσμάτων στα ξενοδοχεία και η άψογη διαχείρισή τους και απόλυτη ικανοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επισκεπτών μας από την υγειονομική ασφάλεια.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό μας, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση του brand της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού.

Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με 4 τρόπους, όπως ανέφερε:

1ον: Κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τον τουρισμό, τα τεστ, τις μεταφορές. Η ίδια η Ε.Ε. πρέπει να αντιληφθεί ότι η υιοθέτηση διαφορετικών κανόνων από κάθε χώρα υπονομεύει τον τουρισμό. Η ανυπαρξία αυτών των κανόνων, θέτει σε πίεση τη χώρα μας αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού από τους tour operators, που ελλείψει άλλων κανόνων επιβάλλουν τους δικούς τους.

2ον: Rapid test σε όσους ταξιδεύουν, αλλά και σε όσους εισέρχονται στη χώρα. Όσοι αρνούνται αυτό που λέμε έστω και στοιχειώδες υγειονομικό πιστοποιητικό, πρέπει να ξέρουν ότι αυτός που ταξιδεύει πλέον, αυτός που θέλει να κάνει διακοπές έχει ως πρώτο ζητούμενο την ασφάλεια.

3ον: Βελτίωση και επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να αντλήσουμε  συμπεράσματα από τη φετινή χρονιά και να προχωρήσουμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις για το τι πρέπει να αλλάξουμε, να αναθεωρήσουμε ή να προσθέσουμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

4ον: Ενίσχυση ακόμα περισσότερο των δομών υγείας στις τουριστικές περιοχές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάνος Κόνσολας: «Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα: το κριτήριο, πλέον, είναι η ασφάλεια. Μια χώρα που θα επιβάλλει κανόνες ασφάλειας για όλους, θα έχει πλεονέκτημα».

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αύριο Σάββατο 17/5 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, η εκδήλωση Πατρίδα στην Καρδιά, αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Αύριο Σάββατο 17/5 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, η εκδήλωση Πατρίδα στην Καρδιά, αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Πατρίδα στην

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Το ΣΥΣΤΗΜΑ και τα ΤΕΜΠΗ !!  Όποιος δεν το ξέρει ζει ευτυχής και είναι μέσα.  Τους άλλους τους τρώει η μαρμάγκα

Κ. Καϊσερλης: Το ΣΥΣΤΗΜΑ και τα ΤΕΜΠΗ !!  Όποιος δεν το ξέρει ζει ευτυχής και είναι μέσα.  Τους άλλους τους τρώει η μαρμάγκα Ο καθηγητής

©2020 radioproto.gr