ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα»

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα»

Το ζήτημα της άρσης των εμποδίων για την ενεργειακή μετάβαση των τουριστικών επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα και τη μείωση του ενεργειακού κόστους, θέτει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι μπορεί ο τουρισμός καταγράφει υψηλές επιδόσεις, σε κάποιες περιοχές, όμως, αυτές οι υψηλές επιδόσεις κινδυνεύουν να ακυρωθούν λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης).

Τονίζει ότι πρόβλημα αυτό αφορά κατά κύριο λόγο σε περιοχές που δεν είναι ακόμα διασυνδεδεμένες με το ηπειρωτικό δίκτυο, όπως είναι τα νησιά της Δωδεκανήσου, αφού για τα νησιά αυτά καθίσταται απαγορευτική η ανάπτυξη και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ενέργειας από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Παραχωρήθηκαν ελάχιστες άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, από τη στιγμή, μάλιστα, που η αύξηση του ενεργειακού κόστους των τουριστικών επιχειρήσεων φτάνει ακόμα και το 40%.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι, με δεδομένο ότι η ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου θα έχει ολοκληρωθεί το 2029, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ, θα πρέπει άμεσα να αρθεί αυτό το εμπόδιο για τις τουριστικές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα που θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ενέργειας και να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Ζητά να υπάρξει θεσμική παρέμβαση προκειμένου να έχουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου τη δυνατότητα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σταθμών, προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Α.Ο. Αναγέννηση Ασφενδιού: Ακόμη μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει η ομάδα μας με μια γυναίκα καλλιτέχνιδα «μύθο» στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Α.Ο. Αναγέννηση Ασφενδιού: Ακόμη μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει η ομάδα μας με μια γυναίκα καλλιτέχνιδα «μύθο» στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. ➡️  Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου

©2020 radioproto.gr