ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο λαγοκέφαλος και τοξικά είδη ψαριών απειλούν την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον στο Αιγαίο»

Share This Post

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο λαγοκέφαλος και τοξικά είδη ψαριών απειλούν την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον στο Αιγαίο»

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της εισόδου και εξάπλωσης τοξικών ειδών ψαριών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στο Νότιο Αιγαίο, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στην επανεμφάνιση του λαγοκέφαλου στην περιοχή, ενός ιδιαίτερα τοξικού και επικίνδυνου είδους, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο το 2005, τονίζοντας ότι συνιστά κίνδυνο για τη βιωσιμότητα όχι μόνο των αλιευτικών αποθεμάτων αλλά για το αλιευτικό επάγγελμα.

Επισημαίνει ότι έχουν καταγραφεί σημαντικοί πληθυσμοί του τοξικού αυτού ψαριού στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης.

Μάλιστα, η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας οδηγεί τα τοξικά αυτά είδη στο Αιγαίο, συνιστώντας σοβαρή απειλή για τη βιοποικιλότητα, την αλιεία και τον τουρισμό μας.

Ο Μάνος Κόνσολας, στην παρέμβασή του προς το Υπουργείο, προτείνει:

1ον: Ερευνητικό πρόγραμμα και διαχειριστικό σχέδιο με τη συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ και του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

2ον: Χρηματοδότηση προγράμματος και δράσεων για την εξάλειψη του λαγοκέφαλου με τη χορήγηση αποζημίωσης στους ψαράδες για την αλίευση του.

3ον: Διαμόρφωση πλαισίου με τη φαρμακοβιομηχανία για την αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση των τοξικών αυτών ειδών για φαρμακευτικούς λόγους.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού

Ενημέρωση

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Η δυναμική συμμετοχή του Δήμου Κω στο

©2020 radioproto.gr is made with by