ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Οφειλόμενη τιμή στον Μηνά Αλεξιάδη

Share This Post

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Οφειλόμενη τιμή στον Μηνά Αλεξιάδη

Στην τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Αλεξιάδης, που κατάγεται από τις Μενετές Καρπάθου και είναι ακαδημαϊκός και συγγραφέας, έχει επιδείξει τεράστιο επιστημονικό και πνευματικό έργο στον τομέα του λαϊκού πολιτισμού, της λαογραφίας και της παράδοσης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Μηνάς Αλεξιάδης, μια πνευματική προσωπικότητα πρώτου μεγέθους, τιμάται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αφού ο ίδιος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας στην έρευνα και ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού στο Αιγαίο.

Είναι ο μόνος που ανέδειξε την ισχυρή σχέση του Λαϊκού Πολιτισμού με την επιστήμη του Δικαίου.

Αγάπησε την πατρίδα του, τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν ξεχωριστή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν τα κράτησε για τον εαυτό του, τα προσέφερε, ως δώρο, σε ένα ευρύ κοινό.

Η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα, σε ένα συμπατριώτη μας για τον οποίο όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by