ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Να συνυπολογιστεί και ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης έως τις 31.12.2016 στις συντάξεις

Ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι στους οποίους πρέπει να συνυπολογίζεται ο παράλληλος χρόνος ασφάλισής τους σε άλλα ταμεία έως τις 31.12.2016, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας από τον Υπουργό Εργασίας να δώσει άμεσα λύση.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στους συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις του νόμου 4387 του 2016 και ως ασφαλισμένοι κατέβαλαν εισφορές σε δύο ή και σε περισσότερα από τα πρώην ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ο ΕΦΚΑ συνεχίζει να εκδίδει αποφάσεις απονομής σύνταξης, με επιφύλαξη για τον παράλληλο χρόνο ασφάλισης και δεν έχει καταβάλει καμία προσαύξηση στους συνταξιούχους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αποδοθούν όλα όσα οφείλονται με βάση το χρόνο της παράλληλης ασφάλισης, σε αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα

για ποιο λόγο δεν συνυπολογίζεται ο χρόνος της παράλληλης ασφάλισης για αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων από τη στιγμή που υπάρχει ήδη το νομοθετικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει:

α) το άρθρο 32 του νόμου 4670 του 2020 με τον οποίο ρυθμίζεται το ζήτημα του συνυπολογισμού στη σύνταξη του χρόνου παράλληλης ασφάλισης μέχρι τις 31.12.2016,

β) τις δύο εγκυκλίους της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου με αρ. πρ Φ80000/561/5-5-2020 και Φ1500/19412/716/16-9-2020,

γ) την εφαρμοστική εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ με αρ. 45/16-10-2020.

Είναι σαφές ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αποδοθούν όλα όσα οφείλονται, με βάση το χρόνο της παράλληλης ασφάλισης σε αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Για ποιον λόγο δεν εφαρμόζονται από τον e-ΕΦΚΑ οι ρυθμίσεις για τον συνυπολογισμό του χρόνου παράλληλης ασφάλισης στους συνταξιούχους;

2. Μέχρι πότε θα εκδίδει αποφάσεις ο e-ΕΦΚΑ με επιφύλαξη για την προσμέτρηση του παράλληλου χρόνου;

3. Η καθυστέρηση αποτελεί ζήτημα που οφείλεται στην έλλειψη του απαραίτητου λογισμικού και αν ναι πότε προβλέπεται να επιλυθεί το πρόβλημα και με ποιο τρόπο θα γίνει η καταβολή των οφειλομένων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by