ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του Κτηματολογίου στη Ρόδο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του Κτηματολογίου στη Ρόδο»

Τον προβληματισμό του για την υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών του Κτηματολογίου Ρόδου αλλά και την έλλειψη μηχανικών, εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει ως άμεση προτεραιότητα την αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κτηματολογίου.

«Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, αφού υπάρχει υποστελέχωση του Κτηματολογίου Ρόδου. Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, πρέπει να αναζητηθούν βέλτιστες λύσεις που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και στην αποσυμφόρηση του Κτηματολογίου Ρόδου από τις χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν.

Με πρότασή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος, ο Μάνος Κόνσολας προτείνει τη συνδρομή ιδιωτών δικηγόρων αλλά και μηχανικών.

Μάλιστα, επαναφέροντας πρότασή του, που είχε κατατεθεί προ διετίας, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι μπορεί να επιλεγεί η λύση μιας προγραμματικής σύμβασης των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, μέσα από την οποία θα ενισχυθούν, προσωρινά, οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στο Κτηματολόγιο της Ρόδου υπηρετούν

15 άτομα εκ των οποίων οι δύο συνταξιοδοτούνται.

Παράλληλα, υπάρχει ένας μόνο μηχανικός που και αυτός σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης-πρότασης του κ. Κόνσολα

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΩ: 3ο BIKE CAMP

ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΩ: 3ο BIKE CAMP .Νέα κατασκήνωση διοργανώνει ο ΠΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Κω μαζί με το κατάστημα  SERNIKOS BIKES Αυτή τη φορά σε Κάλυμνο και

Ενημέρωση

5μελής Επιτροπή για το κλείσιμο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην Κω: Ο Δήμαρχος έχει χάσει την μπάλα – Φτάνει πια η κοροϊδία με τις φρούδες υποσχέσεις

5μελής Επιτροπή για το κλείσιμο των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στην Κω: Ο Δήμαρχος έχει χάσει την μπάλα – Φτάνει πια η κοροϊδία με τις φρούδες

©2020 radioproto.gr