ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Νέα μέτρα για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση»

Share This Post

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Νέα μέτρα για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση»

Τις προτάσεις του για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εστίαση, ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα που ενεργοποιεί η κυβέρνηση:

-Για την παράταση της προθεσμίας καταβολής οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

-Για την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο , Νοέμβριο και Δεκέμβριο των ασφαλιστικών εισφορών των τουριστικών καταλυμάτων δωδεκάμηνης διάρκειας, που κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2020 είχαν μείωση τζίρου τουλάχιστον 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

-Για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ένα μέτρο που αφορά όσους δεν πήραν κανένα επίδομα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

-Για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για το μήνα Μάρτιο.

« Η στήριξη όσων έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχει στατικά, έχει δυναμικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να επικαιροποιείται, να ανανεώνεται

και να ενισχύεται διαρκώς με νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Κόνσολας , που κατέθεσε εκ νέου, προτάσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση, όπως:

-Ενεργοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

-Διαμόρφωση χρηματοδοτικού προγράμματος για τις επιχειρήσεις εστίασης μέσα από το ΕΣΠΑ.

-Θέσπιση ειδικής επιστρεπτέας προκαταβολής, στους επιχειρηματίες της εστίασης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους, όταν αρθεί η αναστολή λειτουργίας.

-Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών μόλις ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης και για ένα χρονικό διάστημα, για τους εργαζόμενους.

-Ένταξη φορολογικών υποχρεώσεων στην επιδότηση παγίων δαπανών, για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό και στην εστίαση.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by