ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μέτρα στήριξης της κοινωνίας, των πολιτών και των νοικοκυριών, ύψους 4,5 δις ευρώ, στον προϋπολογισμό του 2023»

Share This Post

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μέτρα στήριξης της κοινωνίας, των πολιτών και των νοικοκυριών, ύψους 4,5 δις ευρώ, στον προϋπολογισμό του 2023»

«Μετά από 12 χρόνια, η χώρα καταρτίζει ένα προϋπολογισμό που κινείται εκτός των στενών ορίων που έθετε η ενισχυμένη εποπτεία. Η εξέλιξη αυτή συνιστά το οριστικό γύρισμα της σελίδας, το πέρασμα σε μια νέα εποχή», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στη συζήτηση για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2023.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού συντάσσεται σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας λόγω της παγκόσμιας αστάθειας. Ακόμα, όμως, και σε αυτό το ρευστό και αβέβαιο περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει προνοήσει να διαθέτει στη φαρέτρα της όπλα για να στηρίξει τους ευάλωτους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, να στηρίξει τα νοικοκυριά και την κοινωνία.

Ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έχουν συμπεριληφθεί τα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα 1 δισεκατομμύριο ευρώ, που θα κατευθυνθούν στην επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, σημαντική ώθηση στην οικονομία θα δώσει η διάθεση πόρων ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο οποίο έως σήμερα έχουν ενταχθεί 372 έργα και επενδύσεις ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας, που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό όπως:

– η επιδότηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

– η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

– η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδύναμων πολιτών αλλά και η αναδρομική επιστροφή σημαντικού ποσοστού της επιβάρυνσης του ενεργειακού κόστους στα οικιακά τιμολόγια

Έκανε ειδική αναφορά στις μειώσεις φόρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2023, όπως:

– Η μόνιμη κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους υπαλλήλους του δημοσίου, στους συνταξιούχους και στον ιδιωτικό τομέα

– Η παράταση έως και τον Ιούνιο του 2023 της ισχύος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στα μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα, στα εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού

– Η αναστολή του ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές.

– Η μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα

«Η χώρα δεν χρειάζεται την καταστροφολογία.

Χρειάζεται ευθύνη, συνεννόηση και κυρίως συνθήκες πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας», επεσήμανε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κόνσολας.

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Περίπτερο “Το Πουλί” Λέρος: Το καλοκαίρι έφτασε με όλα τα αγαπημένα παγωτά όλων των εταιρειών! 

  Περίπτερο “Το Πουλί” Λέρος: Το καλοκαίρι έφτασε με όλα τα αγαπημένα παγωτά όλων των εταιρειών!  Το καλοκαίρι έφτασε αφού εδώ και λίγες απολαμβάνουμε τα

Αθλητικά Νέα

ΑΟ Πυλί Κω: Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε ο Γιώργος Νικητιάδης με τη νίκη της ομάδας απέναντι στο ΑΟ Διαβολίτσι

ΑΟ Πυλί Κω: Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε ο Γιώργος Νικητιάδης με τη νίκη της ομάδας απέναντι στο ΑΟ Διαβολίτσι Στην “καυτή” έδρα του ΑΟ Πυλίου

©2020 radioproto.gr is made with by