ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Μέσα στο Φεβρουάριο με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών»

Share This Post

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Μέσα στο Φεβρουάριο με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ζήτημα του εμβολιασμού των κατοίκων στα μικρά νησιά του Αιγαίου, αφού το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταρτίζουν το επιχειρησιακό σχέδιο, με το οποίο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών κάτω των 1.000 κατοίκων.

Όπως είναι γνωστό , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, καταθέτοντας πρόταση στο Υπουργείο Υγείας για να προταχθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων σε αυτά τα ακριτικά νησιά, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, με την οργάνωση και μετάβαση επί τόπου ομάδας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο του εμβολιασμού, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Σε νέα επικοινωνία και συνεργασία που είχε ο κ. Κόνσολας με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αρμόδιο για τον εμβολιασμό κ. Θεμιστοκλέους, έγινε γνωστό, ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών με υγειονομικό προσωπικό που θα μεταβεί σε αυτά τα νησιά.

Θα προηγηθεί συνεργασία με την αυτοδιοίκηση για την ενημέρωση των πολιτών σε αυτά τα νησιά.

Το εγχείρημα θα υποστηριχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που θα διαθέσει πλωτά ή εναέρια μέσα για τη μεταφορά του υγειονομικού προσωπικού στα μικρά νησιά αλλά και των απαραίτητων υποδομών.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε, χθες, νέα επικοινωνία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή με το Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα.

Σε δήλωση του, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:

« Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την αποδοχή αυτής της πρότασης, αλλά και για τη συνεργασία που υπήρξε με το Υπουργείο Υγείας.

Οι κάτοικοι των μικρών νησιών στα Δωδεκάνησα, στην Τήλο, στη Νίσυρο, στους Λειψούς, στη Χάλκη, στο Καστελλόριζο, στο Φαρμακονήσι, στο Αγαθονήσι, στην Κάσο, στην Τέλενδο, στους Αρκιούς, στη Ψέριμο και τα άλλα μικρά νησιά, θα εμβολιαστούν στον τόπο κατοικίας τους μέσα στο Φεβρουάριο.

Είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η Πολιτεία για αυτούς τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τη ζωή και την Ελλάδα σε αυτά τα νησιά.

Τώρα, θα ρίξουμε το βάρος μας στον εμβολιασμό των πολιτών στα μεγαλύτερα νησιά, εκεί που πρέπει να λειτουργήσουν πολλά και εναλλακτικά κέντρα εμβολιασμού για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης στην Κω Κατασχέθηκαν πάνω από -4- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης στην Κω Κατασχέθηκαν πάνω από -4- κιλά κάνναβης Συνελήφθη χθες (Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος

Ενημέρωση

Δωρεά του ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ για την κατασκευή νέου ιατρείου στην Τήλο, με όρο την τοποθέτηση μόνιμου ιατρού

Δωρεά του ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ για την κατασκευή νέου ιατρείου στην Τήλο, με όρο την τοποθέτηση μόνιμου ιατρού Ένα σημαντικό ζήτημα αναδεικνύει με παρέμβασή του

©2020 radioproto.gr is made with by