ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Κίνδυνος να δημευθούν ή να απαξιωθούν οι περιουσίες των πολιτών της Δωδεκανήσου με τη νέα εγκύκλιο για τους δασικούς χάρτες»

Share This Post

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Κίνδυνος να δημευθούν ή να απαξιωθούν οι περιουσίες των πολιτών της Δωδεκανήσου με τη νέα εγκύκλιο για τους δασικούς χάρτες»

Το κίνδυνο δήμευσης ή απαξίωσης της περιουσίας των πολιτών της Δωδεκανήσου από τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες, επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όπως αποκαλύπτει ο κ.Κόνσολας, οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν ενστάσεις ή αντιρρήσεις μόνο για τα αναμορφωμένα τμήματα των δασικών χαρτών και μόνο ως προς τα τμήματα, για τα οποία δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα πρόδηλων σφαλμάτων.

Με αυτό τον τρόπο, ένας πολίτης στα Δωδεκάνησα , που δεν είχε υποβάλει αντιρρήσεις στο αρχικό στάδιο, χάνει το δικαίωμα να υποβάλλει τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει, είτε να δει την περιουσία του να περνάει στο δημόσιο, είτε να την δει να απαξιώνεται χαρακτηριζόμενη ως δασική, γεγονός που λειτουργεί ανασχετικά στην αξιοποίηση της.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει, ότι η κυβέρνηση ορθά αναγνώρισε την ανάγκη αναμόρφωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών στα Δωδεκάνησα, από τη στιγμή που στο αρχικό στάδιο πάνω από το 80% των εκτάσεων σε Πάτμο και Σύμη, είχαν χαρακτηριστεί ως δασικές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να δει την πραγματικότητα και με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα

να επανεξετάσει η να διαφοροποιήσει το περιεχόμενο αυτής της εγκυκλίου πριν την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών στο νομό.

« Κοινωνικοί , εθνικοί και αναπτυξιακοί λόγοι επιβάλλουν να μην απαξιωθεί η περιουσία των πολιτών της Δωδεκανήσου, να τους δοθεί το δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις ή αντιρρήσεις , υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τις απόψεις τους», αναφέρει σε δήλωση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by