ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : Θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων στην Επιτροπή Περιφερειών

Share This Post

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : Θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων στην Επιτροπή Περιφερειών

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, μια σημαντική πρωτοβουλία για το άνοιγμα της συζήτησης για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων, μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Περιφερειών, στην οποία είναι Πρόεδρος.

Ο κ. Κόνσολας κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να έρθει στην Επιτροπή, προκειμένου να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών αρχών, αλλά και τοπικών φορέων.

Παράλληλα ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, η οποία συνυπέγραψε μαζί με τον κ.Κόνσολα την ΚΥΑ, με την οποία αναβαθμίζεται η ΑΣΤΕΡ, μέσα από την αλλαγή του απαρχαιωμένου προγράμματος σπουδών των ΑΣΤΕ και την καθιέρωση τετραετούς κύκλου σπουδών, που έβαλε τέλος σε μια στρέβλωση και σε μια ανισότητα δεκαετιών αλλά και σε άλλες βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές και τομές.

Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, τόνισε ότι τα πανεπιστήμια αποτελούν χώρους γνώσης και ιδεών και όχι βίας και ανομίας, επισημαίνοντας ότι «η Παιδεία επιβάλλει κουλτούρα συνεργασίας και συνεννόησης. Και η συνεργασία και η συνεννόηση επιβάλλουν ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ.Κόνσολας τόνισε:

« Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, δεν θα αναβαθμιστούν με γεωγραφικά, αλλά με ακαδημαϊκά κριτήρια. Το άνοιγμα ενός διαλόγου στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής , στον οποίο θα κατατεθούν ιδέες και προτάσεις, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Πολύ σύντομα θα υλοποιήσουμε αυτή την πρωτοβουλία, που θα είναι ανοιχτή σε όλους. Πανεπιστήμια της περιφέρειας, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό μοχλό, κέντρα έρευνας και καινοτομίας, να στηρίξουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, να διαμορφώσουν νέα προγράμματα σπουδών, να αποτελούν τον κύριο σύμβουλο των φορέων της αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας αλλά και της κοινωνίας των πολιτών».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by