ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Αστυπάλαια δικαιούται καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Αστυπάλαια δικαιούται καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση»

«Οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας δικαιούνται να απαιτούν αξιόπιστη και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά. Η ενδονησιωτική ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι ζήτημα κομβικής σημασίας», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που ανέδειξε τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Συγκεκριμένα, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι εδώ και ένα περίπου μήνα, η Αστυπάλαια στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κάλυμνο και την Κω, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονη ανησυχία από τις φήμες που κυκλοφορούν περί μη ανανέωσης της σύμβασης του πλοίου που συνδέει την Αστυπάλαια με τη Ρόδο, αλλά και τα άλλα νησιά του νοτίου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας να εκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για το διαγωνισμό ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με πλοίο που θα συνδέει την Αστυπάλαια με την Κάλυμνο και την Κω με 5 δρομολόγια την εβδομάδα.

Παράλληλα, ζητά να δοθεί λύση στο ζήτημα που αφορά στη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αστυπάλαιας με τη Ρόδο αλλά και τα άλλα νησιά του νοτίου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr