ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου-Ένα έργο που πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας»

Share This Post

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου-Ένα έργο που πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας»

Την αναγκαιότητα υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για τη Λέρο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Πρόκειται για την επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κεντρικού προβλήτα κατά 150 μέτρα σε μήκος και πλάτος τριών μέτρων με κατεύθυνση προς τη νότια πλευρά του λιμανιού που το βάθος της θάλασσας επιτρέπει την προσέγγιση επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου είναι 2 εκατομμύρια ευρώ, αφού ο νέος προβλήτας θα στηρίζεται σε βάθρα ή πασσάλους για να μην διαταραχθεί η ροή των θαλάσσιων ρευμάτων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού, όπως αναφέρει, έχει υψηλό δείκτη ωρίμανσης.

Επισημαίνει ότι το νησί της Λέρου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό με μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ενώ η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων περνά μέσα από τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών που θα το καταστήσουν προορισμό για την κρουαζιέρα.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by