ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνική ενότητα και ενίσχυση της άμυνας και των συμμαχιών μας. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνική ενότητα και ενίσχυση της άμυνας και των συμμαχιών μας. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα»

Από την Κάρπαθο, όπου παρέστη για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε στο καθήκον πριν από 22 χρόνια, υπερασπιζόμενος τον εθνικό εναέριο χώρο, ο Μάνος Κόνσολας έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας:

«Τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

Αντιμετωπίζουμε κινδύνους που προέρχονται από τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.

Η Ελλάδα είναι χώρα που πιστεύει στην ειρήνη, επιδιώκει την ειρήνη. Η ειρήνη όμως δεν αγοράζεται με παραχωρήσεις και υποχωρήσεις ούτε με θολές θέσεις.

Ένας λόγος παραπάνω για να αναδειχθεί στις 25 Ιουνίου μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία ενίσχυσε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενίσχυσε την Άμυνα της χώρας.

Έχτισε νέες διεθνείς συμμαχίες, η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια διπλωματική επιτυχία.

Ενισχύθηκε η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ με τη δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Είναι θλιβερό ότι όλες αυτές οι θετικές επιλογές για την άμυνα της χώρας συνάντησαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της καταψήφισε.

Εμείς, όμως, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, προτάσσουμε την εθνική ενότητα.

Η ύπαρξη της τουρκικής απειλής αλλά και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά μας, κλείνει κάθε συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που έχουν δικαίωμα στην άμυνα.

Η μόνη ελληνοτουρκική διαφορά που υπάρχει είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και όλα αυτά με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια υπεύθυνη κυβέρνηση, ένα σοβαρό και συγκροτημένο Πρωθυπουργό. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, όπου στήριξε και πρόβαλε τις θέσεις της χώρας, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr