ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου»

Share This Post

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου»

Θετική είναι η γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση και επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πάτμου».

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Ναυτιλίας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Το ζήτημα τέθηκε πριν από λίγες ημέρες σε συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Πάτμου, κ. Πέντε Λευτέρη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού της Πάτμου, κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, κ. Γρύλλη Μανώλη, οι οποίοι και του έθεσαν το θέμα.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και μεγάλο έργο υποδομής για την Πάτμο, όπως ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020», με πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνει:

«Με την ολοκλήρωση του έργου, η Πάτμος αποκτά μια υποδομή για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τη φιλοξενία σκαφών αναψυχής στη Σκάλα. Πάνω σε αυτή την προοπτική μπορεί να χτίσει μια στρατηγική προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ;

  Η Λίτσα Φτακλάκη υποψήφια με τη ΝΔ; Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο η κα. Λίτσα Φτακλάκη θα είναι παρούσα

©2020 radioproto.gr is made with by