Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Βούλας ταξίδεψαν μέχρι το Αγαθονήσι για να παρελάσουν με τους λιγοστούς μαθητές του νησιού- Επίσκεψη στην Κω την Τρίτη

 

 

 

 

 

Μαθητές από το 1ο Δημοτικό Βούλας ταξίδεψαν μέχρι το Αγαθονήσι για να παρελάσουν με τους λιγοστούς μαθητές του νησιού- Επίσκεψη στην Κω την Τρίτη

Στο Αγαθονήσι παρέλασαν μαθητές από το 1ο δημοτικό σχολείο Βούλας μαζί με τους λιγοστούς μαθητές του νησιού. Μία αποστολή που έδωσε μεγάλη χαρά στους λιγοστούς κατοίκους του ακριτικού νησιού.  Με «σύνθημα» το «Όλοι μαζί, κανένας μόνος» η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να μην νιώθουν μόνοι οι μαθητές που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές και ως εκ τούτου είναι λιγοστοί.

Η αποστολή ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Πειραιά φτάνοντας το Σάββατο στην Πάτμο όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης και στην συνέχεια με πλοίο ταξίδεψαν για Αγαθονήσι. Εκεί ο δήμαρχος , οι κάτοικοι , οι λίγοι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί , τα σώματα ασφαλείας, ο ιερός κλήρος και ο Γέροντας Αμφιλόχιος τους καλωσόρισαν με μία ζεστή αγκαλιά. 

Τα παιδιά ετοίμασαν μία ξεχωριστή γιορτή και την Δευτέρα παρέλασαν με τους νέους τους φίλους στο ακριτικό Αγαθονήσι φορώντας με περηφάνια στολές από ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και την Μικρά Ασία. Κρατούσαν μία τεράστια ελληνική σημαία και έδωσαν χαρά στο ακρίτες που τους χειμώνες περνούν δύσκολα αποκλεισμένοι και πολλές φορές για μήνες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. 

Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας την Τρίτη 26 Μαρτίου θα βρίσκονται στην Κω. Ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κα. Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη θα τους υποδεχτούν στο δημαρχιακό μέγαρο. Στην συνέχεια ο δήμος Κω σε συνεργασία με το ΔΙΙΚ θα ξεναγήσουν τα παιδιά με τους γονείς στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα. Αναμένεται να επισκεφτούν και τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. 

Για την δράση “Όπου υπάρχουν Άγγελοι” μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας κ. Γιώργος Ντούτσουλης. 

Ακούστε εδώ: 

 

 

Δείτε αποσπάσματα από τηλεοπτικές εκπομπές:

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr