Μίκα Ιατρίδη: Οι Δωδεκανήσιοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Διατηρούν το έθνος μας ζωντανό σε όλο τον κόσμο και, για πρώτη φορά, μπορούν να ψηφίσουν για την πατρίδα τους

Μίκα Ιατρίδη: «Οι Δωδεκανήσιοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Διατηρούν το έθνος μας ζωντανό σε όλο τον κόσμο και, για πρώτη φορά, μπορούν να ψηφίσουν για την πατρίδα τους».

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων αποτελούσε δέσμευση της ΝΔ και γίνεται πράξη, ανέφερε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στη Βουλή.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στις παροικίες των Δωδεκανησίων ανά τον κόσμο και τόνισε ότι οι Δωδεκανήσιοι του εξωτερικού είναι φορείς της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής παράδοσης και της ελληνικής εργατικότητας σε όλον τον κόσμο.

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε πόσο σημαντικός είναι διαχρονικά για την πατρίδα μας ο απόδημος Ελληνισμός αναφέροντας το παράδειγμα της Δωδεκανησιακής Νεολαίας Αμερικής, η οποία ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα το 1946 είχε ενημερώσει κατάλληλα την αμερικανική αντιπροσωπεία.

Στην ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν συνεννόησης και σύνθεσης και για αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, γιατί πρώτα και πάνω από όλα, και λόγω των εξελίξεων με την Τουρκία, «αποπνέει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ένα κλίμα συνεννόησης, ένα κλίμα αρραγούς μετώπου, που έχουμε ανάγκη».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.” Μητέρα δυο νέων παιδιών, εργαζόμενη πολλές ώρες είτε

Ενημέρωση

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο

©2020 radioproto.gr