Μήνυμα της Ελευθερίας Φτακλάκη, για την 75η Επέτειο της 7ης Μαρτίου

Share This Post

Μήνυμα της Ελευθερίας Φτακλάκη, για την 75η Επέτειο της 7ης Μαρτίου

Μήνυμα για την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, της Ελευθερίας Φτακλάκη, υποψήφιας Βουλευτή Δωδεκανήσου με τη ΝΔ:

«Σήμερα οι Δωδεκανήσιοι με σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τιμούμε την επέτειο της Ένωσης των Δωδεκανήσων με τη μητέρα Ελλάδα. Η σημερινή επέτειος αποτελεί αφορμή υπερηφάνειας, αλλά και αναστοχασμού για την Ελλάδα του αύριο, για τα νησιά μας, για την Πατρίδα μας.

Υπερηφάνειας γιατί αποτελεί το χρονικό σημείο ολοκλήρωσης της σύγχρονης ελληνικής επικράτειας, με την ένταξη της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, δικαιώνοντας πολυετείς αγώνες και αιματηρές θυσίες πολλών γενεών Δωδεκανησίων. Αυτή την ιστορική κληρονομιά τιμούμε σήμερα. Και μάλιστα σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους μας. Αναστοχασμού γιατί τα διδάγματα της ιστορίας μας οδηγούν σε ένα αναπόδραστο συμπέρασμα. Οι νησιώτες, ως γνήσιοι ακρίτες, παραμένουμε πιστοί στο εθνικό καθήκον και στις αξίες που διαχρονικά εμπνέουν τη ζωή μας: υπερηφάνεια, ελευθερία, κυριαρχία, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός.

Ως Δωδεκανήσιοι ατενίζουμε το μέλλον, διδασκόμενοι από το παρελθόν, έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιτάσσει το καθήκον και η συνείδηση μας. Πρωτοστατώντας και διεκδικώντας αυτό που μας ανήκει, με σεβασμό σε αυτό που κληρονομήσαμε, τιμούμε την 7η Μαρτίου του 1948».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εργαστήριο “Τέχνη & Μουσική”

Εργαστήριο “Τέχνη & Μουσική” Ο Δήμος Κω ως Επικεφαλής Εταίρος της 55ΠΕ ΚΩ διοργανώνει «Εργαστήριο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και Καλλιτεχνικό Εργαστήριο» με Θέμα: «Τέχνη και

©2020 radioproto.gr is made with by