Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την 75η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Share This Post

Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την 75η επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Η 75η επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ύστερα από επτά αιώνες σκλαβιάς, συμπίπτει με το εθνικό πένθος που βιώνουμε εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της ανείπωτης θλίψης, καλούμαστε μέσα από περισυλλογή και ενδοσκόπηση να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας και το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και στην ιστορία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών των άξιων προγόνων μας και να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία που θα υποστηρίζει τα όνειρά τους και δεν θα τους στερεί την ελπίδα.

Πριν από 75 χρόνια, τα Δωδεκάνησα η τελευταία περιοχή που ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό, μετά από αγώνες και θυσίες των προγόνων μας που μόχθησαν για την ελευθερία και υπερασπίστηκαν την εδαφική μας ακεραιότητα ώστε να μπορεί να κυματίζει ξανά υπερήφανα η Ελληνική Σημαία στα νησιά μας.

Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε ό,τι μας πληγώνει, σε ό,τι μας διχάζει, ενάντια σε κάθε τι που απειλεί την κοινωνική συνοχή, την υγεία, τις ζωές μας.

Χρόνια Πολλά Δωδεκάνησα!

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε

©2020 radioproto.gr is made with by