Λέμβοι, τζετ σκι και σωσίβια παρατημένα στις παραλίες της Κω

Λέμβοι, τζετ σκι και σωσίβια παρατημένα στις παραλίες της Κω

Με τις αυξημένες ροές μεταναστών που υπάρχουν τους τελευταίους μήνες στα νησιά, άρχισαν οι ακτές να γεμίζουν από διάφορα απορρίμματα και όχι μόνο που αφήνουν κατά την άφιξή τους οι μετανάστες.
Μία βόλτα στο Ψαλίδι και στην Λάμπη δείχνει την ανθρώπινη παρουσία. Πέρα από τα διάφορα σκουπίδια θα βρει κανείς πεταμένα ρούχα, σωσίβια, φουσκωτές βάρκες χωρίς μηχανές ακόμη και τζετ σκι.
Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στους νεοαφιχθέντες μετανάστες που ήρθαν με κάθε τρόπο από τα απέναντι γειτονικά παράλια. Σίγουρα η εικόνα δεν θυμίζει 2015 και ευτυχώς έχουν μειωθεί οι αφίξεις κανείς όμως δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το θέμα όταν επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.
Τα αξεσουάρ και σκουπίδια που αφήνουν στην ερχομό τους είναι ακόμη μία πτυχή του μεταναστευτικού που έχει προεκτάσεις οικολογικές. Σαφώς και δεν μπορεί κανένας δήμος να διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό για να καθαρίζει τις παραλίες από τα σωσίβια.
Υπάρχουν βέβαια πολίτες και εθελοντικές ομάδες ακόμη και τα ξενοδοχεία φροντίζουν για τον ευπρεπισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν όλα αυτά να παραμένουν στις ακτές καθώς μολύνουν τη θάλασσα και το περιβάλλον.
 Η εικόνα αυτή στις παραλίες της Κω με τα πορτοκαλί σωσίβια μπορεί σε εμάς να είναι μία εικόνα γεμάτη σκουπίδια αλλά για τους ίδιους που τα αφήνουν είναι το τεκμήριο της αποβίβασης σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Τα σωσίβια και οι λέμβοι φυσικά πωλούνται σε τιμές χρυσού στην Τουρκία όπως και η εύρεση μία μηχανής στα ελληνικά νησιά αποτελεί πόθος πολλών.  

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr