Κ. Καϊσερλης: Συναντήσεις της Επάρχου χωρίς ουσία και αποτέλεσμα…

Κ. Καϊσερλης: Συναντήσεις της Επάρχου χωρίς ουσία και αποτέλεσμα…

ΗΜαρίνα λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν από είκοσι χρόνια. Τα λιμάνια μας και η Σέγκεν είναι χειρότερα από πέρυσι και από πριν δέκα χρόνια με καμπίνες και με κλούβες. Τα καραβάκια ωραιότατα πάνε και έρχονται όπως και πριν από είκοσι χρόνια, άντε και κάθε χρόνο να προστίθενται ένα, δύο. Τα εστιατόρια μας δουλεύουν όπως και πριν από είκοσι χρόνια, το ίδιο και τα τουριστικά μας καταστήματα, το ίδιο και η πόλη μας. Μάλιστα με περισσότερο χαμό στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Και όμως! Με πρωτοβουλία της κ. Επάρχου που στην ουσία δεν έχει καμιά διοικητική αρμοδιότητα επί όλων αυτών, γίνονται συσκέψεις και με βαρύγδουπα δελτία τύπου μας ανακοινώνονται αοριστολογίες και ευχολόγια με κανένα περιεχόμενο εντοπισμού των προβλημάτων και συγκεκριμένων κατευθύνσεων και λύσεων ώστε οι πολίτες να τις ακολουθήσουν. Και με καμία αρμοδιότητα από την ίδια για να τα επιλύσει!!!!

Για να καταλάβετε την κοροϊδία σας μεταφέρουμε αυτούσια παραγράφους των δελτίων τύπου της κ. Επάρχου που στην ουσία δεν λένε τίποτα, πέρα από την «πλάτη» που πρέπει να βάλουμε όλοι μας!

«Η Έπαρχος εξέφρασε την ανάγκη του να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων προκειμένου να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο σε μια απαιτητική τουριστική περίοδο και παράλληλα κάλεσε τους επιχειρηματίες να βάλουν «πλάτη» στο πρόωρο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου ώστε να μην υπάρχουν σε κεντρικά σημεία κλειστές επιχειρήσεις.

Το παρόν τους στη συνάντηση έδωσαν η Αντιδήμαρχος τουρισμού κα Βουκελάτου Ματίνα, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Αβρίθης Παναγιώτης και ο πρόεδρος της Μαρίνας Κω κ. Καλέργης Γιάννης. Το μείζον θέμα της Σένγκεν εκφράστηκε ως ο κύριος προβληματισμός, στα πλαίσια του οποίου ο κ. Αβρίθης έκανε μια εκτενή ενημέρωση τόσο για τις άμεσες επενδύσεις και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής τους όσο και για τα ευρύτερα σχέδιά του για τους λιμένες της Κω.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια, ώστε όλοι να λειτουργήσουν βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού».

Εάν αυτό λέγεται συγκροτημένη διοίκηση ενός τόπου που θέλει να υπερηφανεύεται ότι είναι ο τέταρτος τουριστικός προορισμός.  Ότι έχει διοίκηση που ακούει, μελετά και επιβάλλει τους όρους και τους κανόνες της λειτουργίας και της καλυτέρευσης των υποδομών.

Εάν αυτή είναι μια κοινωνία που επιθυμεί να μάθει τι συμβαίνει και τι γίνεται και να γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και τα δικαιώματα της ώστε να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια καλυτέρευσης και αναζωογόνησης ενός νησιού που διαθέτει 180 χιλιάδες τουριστικές κλίνες.

Εάν κάποιος δεν πει αλήθειες για να μην μας αποπροσανατολίζουν από τον στόχο ενός κυρίαρχου Δήμου ενός νησιού οικονομικά ισχυρότερου από πολλές άλλες νομαρχίες και περιφέρειες και να μας αποκρύπτουν ότι η κ. Έπαρχος είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο με δεν έχει καμία ευθύνη και  καμιά αρμοδιότητα, ενώ θα έπρεπε  να διεκδικεί αρμοδιότητες και πόρους που θα διαχειρίζεται μαζί με το Επαρχιακό συμβούλιο της .

Τότε αυτά μας αξίζουν και μην ψάχνεται περισσότερα και καλύτερα. Καλές είναι και οι παράγκες στο λιμάνι. Καλή είναι και η πλατεία Ελευθερίας με την ωραιότατη περίφραξη, 

Κώστας Καϊσερλης

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr