Κώστας Καϊσερλης: Υπάρχουν δύο απόψεις στην κοινωνία μας που συγκρούονται με κίνδυνο να χάσουμε τον προσανατολισμό μας

Κώστας Καϊσερλης: Υπάρχουν δύο απόψεις στην κοινωνία μας που συγκρούονται με κίνδυνο να χάσουμε τον προσανατολισμό μας

Υπάρχουν δύο απόψεις στην κοινωνία μας που συγκρούονται με κίνδυνο να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Η μία που υποστηρίζουν οι μισοί και λέει να πούμε την αλήθεια όσο σκληρή και εάν είναι και η άλλη που λέει να προτείνουμε λύσεις χωρίς να ασκούμε κριτική.

Επί πλέον υπάρχει και μια άλλη σύγκρουση που σχετίζεται με άλλες δύο απόψεις. Να ερμηνεύεις τα γεγονότα διαχειριστικά ή να τα ερμηνεύεις πολιτικά.

Προσωπικά είμαι υπέρ της πολιτικής αλήθειας, όσο δυσκολονόητη είναι η πολιτική και όσο πικρή είναι η αλήθεια. Και είμαι, αφού αυτός ο Δήμος και αυτή η κοινωνία οδηγούνται σε ήσσονες των δυνατοτήτων τους προσπάθειες που για την αφύπνιση τους απαιτείται ένα ΣΟΚ.

Εκλέχτηκε λοιπόν το νέο 11μελές συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας της πόλης μας. Νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και με τεράστια δυναμική μέσα τους για προσφορά.

Με σεβασμό και για τους 11, τους προειδοποιήσαμε ότι η αποστολή τους δεν είναι για να κλείνουν τις λακκούβες. Ότι είναι πολιτικά πρόσωπα και ότι η αποστολή τους είναι άλλη. Τους είπαμε να μάθουν τους νόμους και να απαιτήσουν να γνωρίσουν τον Δήμο και την πόλη τους. Τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους. Να εντοπίσουν τα προβλήματα και να σχεδιάσουν, να προτείνουν και να διεκδικήσουν.

Και αντί γι’ αυτά τους βλέπουμε να κόβουν τα χόρτα!!!!!!

Ο πήχης των αξιών, των αρχών του εθελοντισμού και της πολιτικής κατέβηκε στο έσχατο σημείο του του πήχη χωρίς να φταίνε οι ίδιοι. Αφενός γιατί αυτά βλέπουν και μαθαίνουν και γιατί κανένας δεν τους είπε ποια είναι η αποστολή τους.

Η αποστολή ενός εκλεγμένου από τον λαό 11μελούς οργάνου που θα μπορούσε να κάνει θαύματα. 

Να καταγράψει τις ανάγκες της πόλης μία, μία. Από την λακκούβα μέχρι  τις κοινωνικές ανισότητες. Από τις ανάγκες και τα δικαιώματα του τελευταίου νεογέννητου μέχρι του τελευταίου ηλικιωμένου. Να τα ιεραρχήσει, να τα δουλέψει, να συσπειρώσει την κοινωνία και  μαζί με τους συνδημότες να ζητήσει τον σχεδιασμό, την διεκδίκηση για την επίλυση τους.  Άλλωστε ούτε γραμματέα δεν έχουν για να φτιάξουν κάτι

Αγαπητέ φίλε Σάκη. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και τους συναδέλφους σου. Μπορείτε, έχετε την δύναμη να δημιουργήσετε κίνημα πολιτών που θα διεκδικήσει την αλήθεια για τους λόγους που φτάσατε να σκάβετε στα χωράφια… Δεν αξίζει ούτε σε σας, ούτε σε μας.

Κώστας Καϊσερλης

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr